8 Yaşındaki Çınar Mert EBA'ya Erişmek İsterken Çatıdan Düşüp Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

MEB'in sık sık problemleriyle gündeme gelen uzaktan eğitim sistemi EBA'ya erişim uğruna 8 yaşındaki bir ilkokul öğrencisi çatıdan düşerek hayatını kaybetti.

Esenyurt İncirtepe Mahallesinde yaşayan 8 yaşındaki Çınar Mert adlı ilkokul öğrencisi çocuk, internet alt yapısında sorun olduğu için uzun süre EBA’ya giremedi. İnternet alt yapı sorunu çözülene kadar babası komşusundan rica etti ve internet hattı çekmek için çatıya çıktı. Babasının peşinden çatıya çıkan Çınar, ayağının kaymasıyla 4’üncü kattan düşerek hayatını kaybetti.

Her şeyden kısarak oğluna bilgisayar aldığını söyleyen Baba Önder Mert, “Oğlum o bilgisayarın kapağını bile açamadı. Olan çocuğumuza oldu. Oğlumu ne EBA geri getirebilir ne başka bir şey.  Eğitim hani bedavaydı, herkese eşitti.  Eğitim sistemimizi sıfırladılar. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Ciğerimiz yandı. Ne diyelim!” şeklinde konuştu.

Oğlunun 8 yaşında ve 3’üncü sınıf öğrencisi olduğunu belirten iki çocuk babası Önder Mert devamında “EBA başımızı yedi. Günlerdir EBA ile uğraşıyorduk. Olmadı, çocuğumuzun hayatına mal oldu. Oğlum gitti. Eylül’ün 9’unda doğum gününü kutladık. Oğlum cep telefonundan iki üç gün girdi ama interneti yetiştiremediğimiz için giremedi. İnternetimiz bitti. Her şeyden kısarak bilgisayar almıştık. O gün gelmişti. Oğlum o bilgisayarın kapağını bile açamadı. Olan çocuğumuza oldu. Oğlumu ne EBA geri getirebilir ne başka bir şey. Başka canlar yanmasın. İnternet ücretsiz verilsin. Eğitim hani bedavaydı, herkese eşitti. Sözde bedavaydı” diyerek isyan etti.

çınar merts istanbul çatıdan düştü ebaya girmek isterken çatıdan düştü eba bir can daha aldı milli eğitim bakanlığı ziya selçuk esenyurt 8 yaşındaki çocuk çatıdan düşüp öldü baba isyan etti eğitim herkese eşit mi