8 Yaşındaki Kardeşini Öldüren Sinan Yüksel'in Cezası Belli Oldu

TAKİP ET

Antalya'da 8 yaşındaki kardeşini bıçaklayarak öldüren Sinan Yüksel ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Manavgat'ta ormanlık alanda 8 yaşındaki kardeşi Seyit Taha Yüksel'i 27 kez bıçaklayarak öldüren Sinan Yüksel ifadesinde uyuşturucu kullandığını, kardeşini de ailesinin onu çok sevmesi nedeniyle kıskançlık yüzünden öldürdüğünü söylemişti. 

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Sinan Yüksel’in, “Biz 3 kardeşiz, ben en büyüğüm. Seyit Taha 8 yaşındadır. Olay günü saat 15.00 sıralarında Seyit Taha’ya ‘Bir yere gidelim’ dedim. Evden çıkmadan kimliğimle, yeşil saplı bıçağı da yanıma aldım. Türkbeleni’ne doğru kardeşimle gittik. Kardeşime önce sırtından bıçağı sapladım, sonra ön tarafından bıçakladım. Kardeşimi sevmediğim için onu öldürdüm. Daha sonra emniyete gidip teslim oldum. Ben tek başıma hücrede kalmak istiyorum. Bu durumu kendim istedim. Söyleyeceğim başka husus yoktur, pişman değilim” dediği belirtilmişti.

Akıl Sağlığı Yerinde Değil 

Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın karar duruşması görüldü. Duruşmada ifade veren anne Alime Yüksel, küçük oğlu Seyit Taha’yı öldüren Sinan’ın akıl sağlığının yerinde olmadığını söyleyerek Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan 'akıl sağlığı yerindedir' raporuna itiraz etti. Yüksel, “İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporu kabul etmiyoruz. Sinan evde de hayal dünyasında yaşıyordu. Günlerce odasından çıkmıyordu. Kardeşiyle hiçbir problemi yoktu. Ben çalıştığım için küçük çocuğum Seyit Taha Yüksel’le o ilgileniyordu. Sinan normal değil, yeniden rapor alınmasını istiyoruz” dedi.

Sanık Sinan Yüksel de son sözünün sorulması üzerine, “Ben olay günü polise kendim gittim. Olayı anlattım. Kaçmadım. Ben hastaneye gitmek istemiyorum. Orada benim psikolojim daha fazla bozuluyor. Hastaneye gitmemek için intihar girişiminde bulundum. Böyle bir olay olduğu için çok pişmanım” şeklinde konuştu.

Sanık Sinan Yüksel’e ‘öz kardeşini öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi. Sanığın mahkemede hal ve hareketleriyle saygılı davranışları nedeniyle indirim yapan heyet, Sinan Yüksel’in cezasını ömür boyu hapse çevirdi. 

antalya managat 8 yaşındaki kardeşini öldüren seyit taha yüksel sinan