8 Yaşından 15 Yaşına Kadar 20 Kişinin Cinsel İstismarına Uğrayan Çocuğun Davasında Tutuklu Kalmadı

TAKİP ET

İstanbul Ümraniye'de A.S., 8 yaşından 15 yaşına kadar 20 kişinin cinsel istismarına uğradı.

İstanbul Ümraniye'de, 17 yaşındaki A.S. 8 yaşından 15 yaşına kadar 20 kişinin cinsel istismarına uğradı.

A.S. ilk olarak 8 yaşındayken halasının oğlu tarafından "oyun oynama bahanesiyle" istismar edildi.

Yaşadıklarını babasına anlatan A.S. bu kez babası, amcası, öğretmenleri, babasının arkadaşları, komşuları, köylüler ve akrabaları tarafından istismar edildi.

İddaya göre A.S., henüz 14 yaşındayken babası ve amcası tarafından uyuşturucu, alkol ve para karşılığında fuhuşa zorlandı.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü'ne 3 Aralık 2020 tarihinde A.S.'nin ablası tarafından yapılan, "15 yaşındaki A.S.'nin okul müdürü ve öğretmenleri, amca, baba, kuzen, komşu, köylü ve tanıdıkları tarafından cinsel istismara maruz kaldığı"  ihbarını değerlendiren polis, A.S'nin ifadesini aldıktan sonra, “2005 doğumlu A.S ile yapılan görüşmede, babası, amcası, kuzenleri, kuzenlerinin arkadaşları, babasının arkadaşları, köyden tanıdıkları, öğretmenleri ve okul müdürü tarafından birden çok kez cinsel istismara maruz kaldığını beyan etmiştir” dedi. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcığı bunun üzerine istismarda bulunanlar arasındaki 7 çocuğun dosyasını ayırdı ve iki ayrı soruşturma başlattı.


Korku  Verici


Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezi'nin A.S. ile görüşmesine ilişkin raporunda da, "Adli görüşme sırasında yaşamış olduğu istismarın travmatik etkilerini halen yaşamasının, istismarcılar ile arasında geçen diyalogları aktarımının, eylemlerin gerçekleştiği zaman ve mekanı anlatımının, gerçekleşen spontane olayları anlatmasının, istismarın doğru olabileceği kanaatini oluşturduğu" ifadeleri yer aldı. 

Ayrıca merkezin raporunda, "Cinsel istismar öyküsü ne kadar gizlenip sır olarak tutulsa da yaşanan travmatik belirtiler cinsel istismar yaşantısı korku verici" yorumu yer aldı.


Pandemide Ortaya Çıktı


A.S. salgın döneminde Ataşehir'de yaşayan ablasına gitti. 20 yaş altı çocukların sokağa çıkması yasaklanınca A.S. ablasında kaldı. Yasak kalkınca babası ve annesi A.S.'nin gelmesini istedi ancak A.S. dönmek istemedi.

Bunun üzerine annesi, A.S.'nin ablasından bir sorun olup olmadığını öğrenmesini istedi.

Ablasının ısrarı üzerine A.S. yaşadığı istismarı anlattı.

A.S., 2013 yılında, babası işte olduğu için halası S.Ş. tarafından okuldan alınıp eve getirildiğini, bu sırada evde bulunan halasının oğlu 29 yaşındaki Ö.Ş.'nin kendisini oyun oynama bahanesiyle istismar ettiğini, eve gidip yaşadıklarını anlattığı babası tarafından istismar edildiğini söyledi.


Anne İstismarı Fark Etmemiş


Polise ifade veren A.S.'nin annesi, kızının istismar edilmesi hakkında bilgisi olmadığını, konuyu 2020'de öğrendiğini ileri sürdü. Anne ifadesinde, sadece zaman zaman kızının kollarında, ayaklarında ve bedeninde morluklar gördüğünü belirtti.


Müdür ve Öğretmenleri Dersten Çağırarak İstismar Etti


A.S ifadesinde ayrıca, 2019 yılında annesiyle birlikte gittiği akraba ziyaretinde, evde bulunan B.T tarafından, 7 ve 8'inci sınıfta olduğu sürede, okul müdürü ve öğretmenleri tarafından istismar edildiğini de söyledi.

A.S., derste olduğu sırada, müdür ve öğretmenleri tarafından sürekli çağrıldığını, her çağrıldığında gitmek zorunda kaldığını, okulun laboratuvar bölümünde istismar edildiğini söyledi. Müdür ve öğretmenler inkar etse de, aynı sınıfta bulunan öğrencilerin büyük kısmı, A.S.'nin neredeyse haftada üç kez derste olduğu sırada dışarı çağrıldığı yönünde ifade verdi.

A.S., ortaokulu bitirip liseye geçtiğinde müdür ve öğretmenlerin istismarından kurtulduğunu ancak babası, amcası, komşuları ve akrabalarının istismarının 2020'nin son aylarına kadar devam ettiğini söyledi.


10 Sanık Tutuksuz Yargılanacak


A.S.'nin ifadesi sonrasında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Nitelikli Cinsel İstismar' suçundan 20 kişi hakkında iddianame düzenlendi.

İddianameyi kabul eden İstanbul Anadolu 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Şubat 2022'de yapılan duruşmada, sanık A.D., A.T., B.T., Y.S.,E.O., N.İ., Ö.Ş., T.S., Y.Ç. ve A.S. hakkında ara kararını açıkladı. Mahkeme, skandal bir karara imza atarak tüm sanıkların oy çokluğu ile adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Mahkeme, savcılık tarafından hazırlanan iddianameyi de genişletilmesi ve detaylandırılması için iade etti. Bir sonraki duruşmanın, 13 Mayıs 2022 tarihinde yapılmasına karar verildi.

çocuk istismarı istanbul 20 kişinin istismarı cinsel istismar istismar