81 İlde Okullarda Şehitlerimiz için Saygı Duruşu

TAKİP ET

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit olan askerlerimiz için ülke genelindeki tüm okullarda saygı duruşunda bulunuldu.

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit olan askerler için ülke genelindeki tüm okullarda saygı duruşunda bulunuldu.

Irak'ın kuzeyinde Pençe -Kilit Harekat bölgesinde teröristlerin saldırısı sonrası şehit olan 9 asker için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda saygı duruşunda bulunuldu. 81 ildeki tüm öğrenciler, şehitler için bayrak töreni öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 

Ankara'daki törene katılan AKP'li Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bu ülkenin birliği, beraberliği, bu ülkede yaşayan çocuklarımızın vatanlarına olan sevgisini, saygısını gelecek kuşaklara taşımak; bakanlık olarak bizim en temel görevlerimizden bir tanesi" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerler için bakanlığa bağlı temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında haftanın ilk günü bayrak töreni öncesi saygı duruşunda bulunulmasını kararlaştırmıştı.

AKP'li Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Okullarda Şehitlerimiz İçin Saygı Duruşunda Bulunulacağını Açıkladı

Bakanlığın kararı üzerine tüm yurtta okullarda bayrak töreninde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.  Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesi'ndeki törene AKP'li Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı. Bakan Tekin, öğrenciler ile şehitler anısına saygı duruşunda bulundu.

Basın mensuplarına açıklama yapan Tekin, 12 Ocak günü Kürtçü terör örgütünün saldırısıyla 9 askerin şehit olduğunu belirterek, "Hepsine bir kez daha Allah rahmet etsin diyoruz, mekanları cennet olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin, bu ülke için fedakarlık yapmış, çaba sarf etmiş bütün atalarımızın, büyüklerimizin mekanları cennet olsun" dedi.  (DHA)

milli eğitim bakanı saygı duruşu okul 81 il şehitler için pençe kilit harekatı