82 Kadın Örgütü: Göçmenlerin Yanındayız

TAKİP ET

Bir grup kadın örgütü göçmenlere destek açıklaması yaptı.

Türkiye, yasa dışı göç sorununu tartışıyor. Sınırları yasa dışı olarak geçen kaçak göçmenlerin yurdun farklı şehirlerinde gizlice ve izinsiz olarak görüntüledikleri Türk kadınlarının görüntülerini sosyal medyada paylaşıyor.

Pakistanlı Sapık Plajda Duş Alan Kadınları Gizlice Kaydetti

Sapık Afgan Okula Giden Türk Kızını Gizlice Görüntüledi: Silahlı Görüntülerle Polise Meydan Okudu


Geçtiğimiz yıl genç bir Türk kızı Afganistanlı bir yasa dışı göçmenin saldırısına uğramış, Afgan sapık tecavüz etmeye kalkıştığı Ayşegül Aydın'ın başını ezerek öldürmüştü.

Afgan Kaçağın Saldırdığı Ayşegül Aydın Son Yolculuğuna Uğurlandı


Yaşanan olaylarla birlikte vatandaşların tepkileri giderek yükselirken Yol TV'nin haberine göre 82 kadın örgütü, "Irkçılığın, ayrımcılığın, göçmen düşmanlığının ve körüklenen nefretin değil, göçmenlerin yanındayız" açıklamasını yaptı.

Kadınların "en yakınlarındaki erkekler" tarafından sistematik şiddete maruz bırakıldığı belirtilen açıklamada "Göçmenleri taciz, tecavüz, istismar ve şiddet faili olarak işaretleyerek hedef gösteren ve yaşadıklarımızı göçmen ve mültecilerin yarattığı sorunlar olarak tarifleyen bu ikiyüzlülüğü teşhir ediyoruz. Zira söz konusu ikiyüzlülük, maruz bırakıldığımız sistematik erkek şiddetinin esas nedeni olan erkek egemen sistemi görmezden geliyor ve eşit, özgür, şiddetsiz bir yaşam mücadelemize karşı yürütülen saldırganlığın ayrılmaz bir halkasını oluşturuyor. Irkçılığa, göçmen ve mülteci düşmanlığına, nefrete geçit vermeden; bedenlerimize, haklarımıza, hayatlarımıza sahip çıkarak hep birlikte özgür, eşit, şiddetsiz bir gelecek inşa etme umudumuzu talan etmeye yönelik bu saldırılara karşı göçmenlerin yanındayız, yan yanayız. Biz varız! Buradayız. Birlikte yaşıyoruz, birlikte yaşamak istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

kadın örgütleri göçmenlerin yanındayız