86 Yaşındaki Emlak Zengini Bakım Evinde Kayboldu

TAKİP ET

86 yaşındaki emlak zengini Tülin Enbiyaoğlu, İzmir'de kaldığı özel bakım evinde kayboldu.

86 yaşındaki emlak zengini Tülin Enbiyaoğlu, İzmir'de özel bir bakım evinde yaşıyordu. Türk-İsviçreli dostluğunu ve ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan Association Suisse-Turquie'nin kurucularından olan Enbiyaoğlu,19 Kasım'da ortadan kaybolunca Bodrum'da yaşayan Hanzade Altıparmak ve torunu mimar Bige Altıparmak durumu yetkililere bildirdi.

Enbiyaoğlu'nun varlıklı bir kadın olduğunu ve eski bakıcısı M.N.A. tarafından kaçırıldığını iddia eden torun Bige Altıparmak, M.N.A.'nın daha önce de anneannesine zorla 200 bin liralık senet imzalattığını ve savcılığa suç duyurusu yaptıklarını belirtti.

Bakıcısı 200 Bin Lira İçin Tehdit Etmiş

Söz konusu suç duyurusunda Tülin Enbiyaoğlu "M.N.A.'yı bakıcım olarak işe aldım. Kendisine 30 bin lira civarındaki maaşlarımı çekmesi için vekalet verdim. Daha sonra kızımın yanında kalmaya başladım. Onu arayıp, eşyalarımı getirmesini istedim. O sıra bana 'Bana para göndereceksin, para vermezsen elimdeki 200 bin liralık senedi işleme koyarım' dedi. İşe başladığı zamanlar ben senet imzalamıştım. Bu senedi baskı altında ve tehditle imzaladım. Bu senedi imzalamazsam beni huzurevine götüreceğini, aç bırakacağını söyledi. Ben de bakıma muhtaç olduğum için imzalamak zorunda kaldım. M.N.A., benden para talep etmekte ve senedi işleme koyacağını söylüyor. Bana şantaj yapan ve haksız yere talep para eden M.N.A.'dan şikayetçiyim" ifadelerini kullanmıştı.

"Canından Endişe Ediyoruz"

Bige Altıparmak, Enbiyaoğlu'nun kaçırıldığını ve canından endişe ettiklerini söyledi. "Bakıcısından şüpheleniyoruz. Çünkü onu tehdit ettiğini, zorla senet imzalattığını biliyoruz. Anneannemin sağlığının yerinde olup olmadığını da bilmiyoruz. Onun yanında kalmak zorunda olduğunu sanıyoruz. Anneannem varlığı ve geliri çok yüksek bir kadın, onlar bu varlığa göz diktiler. Vekalet alıp, zimmetlerine geçiriyorlar. Bu daha önce yaşandı. Vekaleti iptal ettik" diyen Altıparmak, "86 yaşında bir kadına zorla senet imzalatıyorlar. Parasını almaya çalışıyorlar. Can güvenliğinden emin değiliz. Tekrar vekalet alıp, üzerindeki mal varlıklarını almak için uğraşacaklardır. O bakıcı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kayıp ihbarı da yaptık. Belki bulunduğunda, korkudan onunla kalmak istediğini bile söyleyebilir. Tehdit edildiği için korkuyor olabilir" şeklinde konuştu.

86 Yaşındaki Emlak Zengini Bakım Evinde Kayboldu