9 İlde Lüks Otomobil Kaçakçılığı Operasyonu: 24 Otomobile El Kondu

TAKİP ET

İstanbul merkezli 9 ilde yapılan operasyonlar sonucu piyasa değeri 40 milyon lira olan 24 lüks otomobile el kondu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde lüks otomobil kaçakçılığına yönelik İstanbul merkezli 9 ilde operasyon düzenlendi.

Yurt dışından ülkeye sokulan lüks araçların, kişi veya firmalar tarafından otomobillere ait sahte fatura ve ÖTV ödeme belgesi düzenlenerek noterden onaylı hale getirip piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Piyasa değeri yaklaşık 40 milyon lira olan 24 adet lüks otomobil İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.

Turistik kolaylıklardan faydalanılarak veya kaçak yollarla Türkiye'ye sokulan söz konusu otomobillerin Türkiye'de hâlen kullanılmakta olduğu belirlendi. Ekipler, otomobillerin tescil işlemlerinin sahte evraklar kullanılarak noterler üzerinden yaptırdıldığını, ayrıca kayıtlarında haciz bulunan araçların sahte belgelerle yeni bir plaka üzerinden yeni bir araç gibi tescil edilerek kullanıma sunulduğunu tespit etti.

Otomobillerden bazılarının uluslararası düzeyde aranan araçlar olduğu da anlaşıldı. Söz konusu araçların kamuya zararının ise 27 milyon lira olduğu kaydedildi.

istanbul 9 ilde merkezli operasyon lüks otomobiller kaçakçılık tespit edildi el kondu 24 otomobil piyasa değeri 40 milyon lira kamuya zararı 27 milyon lira yakalandı tespit edildi yurt dışından sokulan