900 Yıllık Haçlı Kılıcı Bulundu

TAKİP ET

İsrail'de bir dalgıç, geçmişi Haçlılara kadar uzandığı düşünülen 900 yıllık bir kılıç buldu.

İsrail Eski Eserler Kurumu, haftasonu dalış yapan Shlomi Katzin adlı bir dalgıcın  çapa, çömlek ve bir metre uzunluğunda bir kılıcı içeren antik bir hazine bulduğuınu duyurdu. 

 

30 santimetrelik kabzaya sahip olan ve 1 metre uzunluğundaki kılıç, Hayfa yakınlarındaki Carmel sahilinde deniz dibinden çıkarıldı. Dalgıcın kılıcı bulduğu yerin kıyıdan yaklaşık 150 metre açıkta, su yüzeyinin beş metre altında olduğu aktarıldı.

Böyle Bir Nesneyle Karşılaşmak Heyecan Verici

Bölgenin antik gemilere ve bazıları 4 bin yıl öncesine dayanan birçok arkeolojik esere ev sahipliği yaptığı belirtildi. Sürekli değişen kumlar nedeniyle bu tür keşiflerin ise zor olduğu aktarıldı. Yetkili makamın soygun önleme biriminde müfettiş olan Nir Distelfeld, "Demirden yapılan kılıç deniz organizmaları ile kaplı bulundu. Sizi 900 yıl geriye, yani  şövalyeler, zırhlar ve kılıçlarla farklı bir çağa götüren böyle kişisel bir nesneyle karşılaşmak heyecan verici” dedi.

Dalgıca Teşekkür Belgesi Verilecek

Öte yandan, kılıcın temizleneceği ve üzerinde daha fazla çalışma yapılacağı aktarıldı. Shlomi Katzin’e ise gösterdiği iyi vatandaşlık örneği için bir teşekkür belgesi verilecek.

 

 

 

 

 

kılıç israil arkeoloji haçlılar dalgıç