92 Yaşındaki Yazar Hasan Basri Aydın Eski Bakanlara Hakaretten Tutuklandı

TAKİP ET

92 yaşındali emekli edebiyat öğretmeni ve yazar Hasan Basri Aydın, Cemil Çiçek ve Şevket Kazan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı. 92 yaşındaki yazarın, Silivri Cezaevi'ne götürüleceği öğrenildi.

92 yaşındaki emekli edebiyat öğretmeni ve yazar Hasan Basri Aydın Malatya’dan sağlık sorunları nedeniyle gittiği İstanbul’da eski adalet bakanları Cemil Çiçek ve Şevket Kazan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

Havaalanında gözaltına alındıktan sonra Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne götürülen 92 yaşındaki yazarın hakkındaki davaların düşmesine rağmen adli sicilden resmi olarak silinmediği için gözaltına alındığı öğrenildi. Adliyede ifadesi alındıktan sonra Aydın hakkında tutuklama kararı çıktı.

92 yaşındaki yazarın, Silivri Cezaevi'ne götürüleceği öğrenildi.

CHP'li Vekil Veli Ağbaba'dan Tepki

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan bu tutuklama kararına tepki geldi. Twitter paylaşımında Ağbaba şu ifadeleri kullandı:

Alttaki resim, emekli edebiyat öğretmeni 92 yaşında Hasan Basri Aydın'a ait. Bugün hakaret iddiasıyla tutuklandı, Silivriye götürülüyor. Tecavüzcü, katiller dışarıda; yazar-öğretmen H.Basri Aydın içeride. Bu bir cinayettir! 92 yaşında bir insana bu zulmü yapan #AdaletinizBatsın

veli ağbaba hasan basri aydın hakaret silivri cemil çiçek şevket kazan