A Haber, Okula Gitmeleri Gereken Yaşta Kağıt Toplayan Çocuklar Hakkında 'Güzelleme' Yaptı

TAKİP ET

Yandaş medya A Haber, küçücük çocukların para kazanmak için kağıt toplamalarını 'güzelledi'

AKP'ye yakınlığıyla bilinen A Haber, ülkedeki içler acısı durumu “Kağıt topladıkları araçlarıyla vakit geçiren kardeşlerin görüntüleri iç ısıttı" şeklinde aktardı.

İstanbul Arnavutköy'de okula gitmeleri gereken yaşta olmalarına rağmen para kazanmak için kağıt toplayan 5 çocuğu görüntüleyen A Haber, "Arnavutköy'deki 5 çocuğun mutluluğu kamerada" diyerek çocukların durumunu 'güzellemeye' çalıştı.

Haberde "Arnavutköy'de yaşayan 5 çocuk, geri dönüşümde kullanılabilen atıkları toplayarak ailelerine destek oluyor" denirken bir çocuğun A Haber muhabirine "Babam da öyle karton topluyor" dediği görüldü.

Muhabirin, kağıt topladıkları el arabasına sırayla binerek eğlenen çocuklara "Ne yapıyorsunuz? Oyun mu oynuyorsunuz" dediği ve çocukların da cevap olarak "Evet ağabey" dediği görülüyor. Bunun akabinde muhabirin sorduğu "Normalde çalışıyor musunuz siz böyle" sorusuna çocukların yine "Evet ağabey" demesi çocukların eğlence için değil para kazanmak için çalıştığını gösterdi.

a haber kağıt toplayan çocuklar güzelleme yaptı tepki eleştiri eğleniyo 5 çocuk istanbul arnavutköy muhabir soru para kazanmak için okula gitmesi gereken yaşta eğlenen çocuklar el arabası