A Haber Ukrayna'da Yardım İsteyen Türk Kızını Yayından Aldı: 'Türk Kızı Ağlamaz'

TAKİP ET

A Haber, Ukrayna'dan tahliye edilmeyi bekleyen Türk kızını yayından aldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimiyle birlikte birçok Türk, ülkede mahsur kaldı. Diktatör Putin'in emriyle saldıran Rus ordusunun şehirleri bombalamasıyla birlikte ülkedeki Türkler sığınaklarda, Türkiye'nin kendilerini tahliye etmesini bekliyor.

Dün başkent Kiev'den yalnızca tek bir otobüs kaldırılarak 90 vatandaş tahliye edildi. Ancak ülkedeki Türklerin sayısı oldukça fazla. Dışişleri Bakanlığının girişimlerinin yetersiz kalması nedeniyle Türklerin çektiği çileye ilişkin TamgaTürk'ün bir haber yayımlamış ve söz konusu haberinde Dışişleri Bakanlığının girişimlerinin yetersiz kalmasıyla Türklerin imece usulüne döndüğü belirtilmişti. 

Tahliyeler Yetersiz Kaldı: Türkler Ukrayna'dan Çıkmak İçin İmece Usulüne Döndü


Tahliye için bekleyen Türk kızlarından birisi Duygu Birgül, ülkenin doğusunda ve Rusların şiddetli bombardımanına maruz kalan Harkov'dan A Haber canlı yayınına bağlandı ve "Bugün Harkov'dan sadece bir tane otobüs kalktı ve 50 kişi tahliye edildi. Ben kesin olarak şunu duyurmak istiyorum, yaklaşık 800 tane öğrenci var ve artık bizim durumumuz çok acil. Belki yarım saat sonra aradığınızda ben bu konuşmayı yapmıyor olabilirim" dediği sırada sözleri kesildi.

A Haber sunucusu, genç kızın sözünü keserek "Az önce hocamızın da dediği gibi devletimiz bu noktada sizlerin de yardımınıza ulaşacak ki bugün de tahliyeler tüm hızıyla devam etti" dedi. Mesut Hakkı Caşın ise "Gerekirse ben gelir alırım kızım seni, sen merak etme. Türk kızı ağlamaz" dedi.

a haber ukrayna harkov kharkiv tahliye duygu birgül mesut hakkı caşın gökhan kurt