A Haber'den Susamam Adlı Rap Parçası Hakkında Gülünç İddialar ve Ağır Suçlamalar

TAKİP ET

A Haber'de yayınlanan Susma adlı programda 6 Eylül 2019 yılında çıkan "Susamam" isimli rap parçası hakkında gülünç iddialar ve ağır suçlamalar sarf edildi.

A Haber'de yayınlanan Susma adlı televizyon programında 6 Eylül 2019 yılında bir grup rap şarkıcısının çıkardığı "Susamam" adlı parça için gülünç iddialar ortaya atıldı. Söz konusu şarkıdaki sözler ve rapçiler hakkında ağır suçmalarda bulunulan programda şarkı sözlerini başka anlamlara çekmek için çabalanması tepki topladı.

Programda, şarkıda yer alan kişiler için "her birinin taciz, tecavüz ve uyuşturucu dahil pek çok adi suçtan sabıkalı oldukları kısa sürede anlaşılacaktır" ifadesiyle sarf edilen suçlamalar sosyal medyada derin yankı uyandırdı. Öte yandan Fuat Ergin adlı rap şarkıcısının söylediği çevre ve doğa ile alakalı kısım hakkında söz konusu programda "Susamam derken orman yangınlarına susmayacağını ilan etti ama bir o kadar da korkaktı ya da kurnazdı. Kime susamayacağını söylemedi, söyleyemedi. Oysa o ormanları yakan PKK’ydı. Hatta hainlerin örgütü bile şarkıcıdan daha anlaşılır, daha sade dille konuşuyordu. PKK’nın ormanları biz yaktık itirafı orta yerde dururken ‘Susamam’ iddiasıyla ortaya çıkan şarkıcı onca kelimeyi art arda dizdiği halde orman yakan PKK’ye tek bir söz dahi edemedi" şeklinde iddialarda bulunulması dikkat çekti. 

Parçadaki Şarkıcılardan Tepki Geldi

Susamam adlı rap parçasında yer alan Fuat Ergin, Hayki, Kamufle, Server Uraz ve Şanışer gibi isimler sosyal medya hesaplarından A Haber’e tepki gösterirken “#Susamam” etkiketi sosyal medya kullanıcıları tarafından Twitter gündemine oturdu. 

susamam susma a haber hedef iddia suçlama rap parça doğa adalet hükümet ağır program şanışer fuat ergin sokrat