A101 İşçi Kıyımına Devam Ediyor: 8 Aylık Hamile Kadın Kod-48 ile İşten Çıkarıldı

TAKİP ET

A101, hamileliğinin 8'inci ayında doğum izni alan bir kadını Kod-48 ile işten çıkardı.

Mağaza Market İşçileri Sendikası Mağaza Market-Sen, Adana'da bulunan bir A101 şubesinde hamilelik izni alan kadının Kod-48 (İşçinin art arda iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi) ile işten çıkarıldığını duyurdu. 

Hamileliğinin 8'inci Ayına Kadar Sabretti

İşçilerine yaptığı kötü muameleler ile bilinen A101'in işten çıkarma kararına tepki gösteren Mağaza Market-Sen tarafından yapılan açıklamada, “Hamile olup çalışan kadınların yasalar gereği; 8 hafta doğum öncesinde, 8 hafta da doğum sonrasında toplamda 16 hafta doğum izni hakkı vardır. Adana’daki A101 işçisi hamileliğin 8. ayına kadar sabretti, karnı burnunda çalıştı ve en sonunda bu izin hakkını kullanmak istedi. Daha izne çıkalı 1 ay olmuşken Kod-48 gerekçe gösterilerek işten atıldı” ifadeleri kullanıldı.

Atacağı Tüm Adımlarda Yanında Olacağız

Mağaza Market-Sen tarafından yapılan açıklamanın devamında, ''A101 her türlü işgüzarlığı yaparak işçilerin haklarını ellerinden almaya çalışıyor. İşçileri kölece çalıştırmaya, ağalıkla yönetmeye, dilediği zaman kodlara başvurarak işten çıkarmaya çalışıyor. Ancak unuttukları bir şey var: A101 işçileri yalnız değil. Mağaza Market-Sen var. Adana’da hukuksuzca işten atılan A101 işçisinin yanındayız. Atacağı tüm adımlarda birlikte olacağız" denildi.

a101 hamile kadın işten çıkarıldı 8 ay kod 48