AA Muhabiri, Bakanlara Süleyman Soylu'yu Sordu: Çocuğumun Yüzüne Bakarken Bu Maskeli Balodan Utanıyorum

TAKİP ET

Organize suç örgütü elebaşısı olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in yayımladığı video serisi, Türkiye'nin gündemini işgal etmeye devam ederken AKP iktidarının matem sessizliği Anadolu Ajansı çalışanlarının bile canına tak dedi.

Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’la ilgili çarpıcı iddialar dile getirdi. Toplum ve siyaset, Peker'in bu iddialarıyla çalkalanırken AKP iktidarındaki matem sessizliği, özellikle dikkat çekti.

Muhalefet, Peker'in öne sürdüğü iddiaların aydınlatılması gerektiğini her fırsatta dile getirirken beklenmedik bir olay yaşandı. AA muhabiri Musab Turan, bir basın toplantısı vesilesiyle bu iddiaları bakanlara sordu. Turan tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yöneltilen soruların ardından salon adeta buz kesti.

AA muhabiri Turan, adı geçen bakanlara şöyle seslendi:

"Burada narkobürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası alanda zora soktu mu? Hükûmetin buna ilişkin bir planı var mı? 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan, milletin teveccühünü kazanan AK Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu'dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste; herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli Bakan'ımıza da sorum: Sayın Soylu, kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama, savunma yaptı mı? Savunması sizi tatmin etti mi? Sayın Bakan'ım, 3 yaşındaki çocuğumun yüzüne bakarken ben bu maskeli balodan utanıyorum, sizin çocuklarınız yok mu?"

Bu sözlerin ardından oldukça gerilen Bakan Varank, konuyu terörle mücadele üzerinden değerlendirerek cevap vermesi gereken asıl iddialardan kaçtı ve "maskesini çıkarıp" muhabire tepki gösterdi.

Videoyu Sildi

Videoyu daha önce sosyal medya hesabından yayımlayan Turan, bir süre sonra paylaşımı kaldırdı.

FETÖ İddiaları

Öte yandan Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, AA muhabiri Musab Turan'ın kardeşinin Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üyelikten tutuklu ve hâlen cezaevinde olduğunu iddia etti. Bu iddia, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ağabeyinin FETÖ üyeliğinden cezaevinde olduğunu hatırlattı.

Anadolu Ajansı AA muhabiri Musab Turan Süleyman Soylu Sedat Peker AKP mafya devlet hesaplaşması mafya organize suç örgütü Mustafa Varank Bekir Pakdemirli Sanayi ve Teknoloji Bakanı Tarım ve Orman Bakanı Maskeli B