AA, Sedat Peker'e Verilen Koruma Kararı Belgelerinde FETÖ İzine Rastlandığını Yazdı

TAKİP ET

AA, Sedat Peker'e verilen koruma kararı belgelerinin FETÖ'den ihraç edilen kişiler tarafından düzenlendiğini iddia etti.

Anadolu Ajansı (AA) hakkında yakalama kararı çıkarılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in koruma kararı belgelerinde FETÖ izine rastlandığını duyurdu.

Ajansın haberinde, ''Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e 'DHKP-C tehdidi' bahanesiyle verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi'' ifadelerine yer verildi.

''Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, FETÖ'den ihraç edilen eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in DHKP-C tarafından tehdit edildiği ve bu nedenle organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e koruma gerektiğine yönelik olarak 16 Ocak 2015'te İstanbul Emniyet Müdürlüğünün terör ve istihbarat birimleri arasındaki yazışmaları başlattı'' denilen haber ''Adı 'FETÖ borsası' iddialarına karışan ve meslekten ihraç edilen eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir'in, 2017'de İstanbul Valiliği'ne, 'DHKP-C’nin Okmeydanı’nda suç örgütü elebaşına ait kumarhaneye saldırılar düzenleyebileceği' uyarısının yer aldığı bir tutanak gönderdiği tespit edildi'' şeklinde devam etti.

Soylu, ''Bizim Göreve Getirdiğimiz Tek FETÖ'cü Yok'' Demişti

19 Temmuz 2020 tarihinde CNN Türk'te yayımlanan tartışma programına konuk olan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner'in “FETÖ’cüler göreve getiriliyor” ifadelerine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Ben FETÖ mücadelesinin nasıl yürüdüğünü bilen insanlardan bir tanesiyim. Bizim göreve getirdiğimiz kimse yok. Ben düzgün yaşayan bir adamım. Böyle sağın solun lafları ile iş yapacak bir adam değilim.  Bir tek FETÖ'cüyü göreve getirmişsem ve bu söylenmiyorsa bu ülkemize ihanettir. Ben getirmişsem ben ihanet ediyorumdur'' şeklinde konuşmuştu.

Soylu'nun 31 Ağustos 2016'da istifa eden Efkan Ala'nın yerine Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı görevine getirildiği bilinirken, AA Peker'e koruma verilmesiyle ilgili kararın 2016, 2017, 2018 ve 2019'da uzatıldığını belirtti.

Ayrıca haberde meslekten ihraç edilen eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir'in, 2017'de İstanbul Valiliği'ne 'DHKP-C’nin Okmeydanı’nda suç örgütü elebaşına ait kumarhaneye saldırılar düzenleyebileceği' uyarısının yer aldığı bir tutanak gönderdiği bilgisi de yer aldı. 

 

sedat peker anadolu ajansı koruma kararı fetö izi nurettin demir