AA Uygurları Haber Yaptı! Polis Müdahale Edecek Mi

TAKİP ET

Anadolu Ajansı, uzun bir zaman sonra kamp mağduru Uygurlar ile ilgili haber yaptı. Polisin müdahale edip etmeyeceği merak konusu oldu.

Kamp mağduru Doğu Türkistan Türkleri, Ankara'daki Çin Büyükelçiliği önünde nöbetlerini sürdürürken pek çok kez polisin sert tutumuyla karşı karşıya kaldılar. Ankara'da ve Doğu Türkistan'da yaşanan duruma gözünü ve kulağını kapayan yandaş medya Anadolu Ajansı, uzun bir aradan sonra ilk kez Uygurlar ile ilgili haber yaptı. Yapılan haberin ardından polisin Anadolu Ajansı'na müdahale edip etmeyeceği merak konusu oldu.

AA, şu anda eyleme gidememeleri için Ankara'daki evlerinden çıkartılmayan Uygurların Çin Büyükelçiliği önünde yaptıkları eylemi "Uygur Türkleri, Çin'in Türkiye'deki misyonları yakınlarında eylemlerini sürdürerek yakınlarının akıbetini öğrenmeye çalışıyor" şeklinde haberleştirdi. Haberin devamında ise "Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan ailesi ve akrabaları arasında 40 kişiden haber alamayan Uygur Türkü ilahiyatçı Habibullah Küseni ve 4 yıldan uzun süredir annesi, kardeşleri ve yeğenleriyle görüşemediğini belirten Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Abdürreşit Celil Karluk, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı" ifadesi yer alıyor ve ardından Küseni'nin hikayesine yer veriliyor. 

Anadolu Ajansı'nın haberinin devamında Doğu Türkistan'dan "Çin Uygur Özerk Bölgesi" şeklinde bahsedilerek Çin'in buradaki kamplar hakkında bilgi vermediği ifade ediliyor. 

anadolu ajansı uygur türkleri haber doğu türkistan yaptı polis müdahale engelleme eylem protesto çin