AA'dan Şark Kurnazlığı: "FETÖ İzi" Olduğu İddia Edilen Kararda, AKP'li Vekilin İmzası Çıkınca Başka Bir Belgeyle Haberi Güncellediler

TAKİP ET

Organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker'e koruma tahsis edilmesine ilişkin kararın belgesinde imzası bulunan kişi o dönemin İstanbul Emniyet Genel Müdürü ve bugünün AKP milletvekili Selami Altıok çıkınca Anadolu Ajansı, yayımladığı haberdeki FETÖ izini güncellemek zorunda kaldı.

Anadolu Ajansı (AA) bugün yayımladığı bir haberde, organize suç örgütü elebaşısı Sedat Peker'e koruma tahsis edilmesine ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğünün 06/03/2015 tarihinde Valilik makamına yazdığı onay kararında FETÖ izinin tespit edildiğini iddia etmişti.

Ancak bu habere eklenmiş, yukarıdaki görselde de görülen belge, AKP'nin propaganda organı hâline getirilen devletin ajansı, Anadolu Ajansı tarafından daha sonra başka bir belge ile değiştirildi. Zira yukarıda görülen belgede imzası bulunan kişi, AA'nın haberine göre FETÖ izini taşıyan kişi, hâlen AKP Erzurum milletvekili olan Selami Altıok.

FETÖ izinin bulunduğu iddia edilen belgeye onay imzası atan Altıok, bahsi geçen tarihte, İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu. Aynı yıl, Ahmet Davutoğlu tarafından teşkil edilen geçici seçim hükûmetinde de İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Altıok, ardından İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak atanmıştı. Daha sonra da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Emniyet Genel Müdürü dahi yapıldı.

Hülasa, AA'nın iddia ettiği FETÖ izinin, bahsi geçen tarihte ve sonrasında devletin hayatî kademelerine AKP tarafından atanan bir bürokrata, dahası bugün hâlâ AKP milletvekili olarak görev yapan birine isnat edilmesi sebebiyle söz konusu haber, Selami Altıok'un adının geçmediği başka bir belgeyle güncellenmiş ve "iz" kalmasın diye de eski tweet silinmiş. 

Güncellenen haberde ise bu defa, Altıok'un Emniyet Genel Müdürü olduğu yıla, 2017'ye ait bir belge paylaşılmış.

Suç örgütü elebaşısı Sedat Peker'in iddialarının yanı sıra AA'nın FETÖ izi iddiaları da araştırılmaya muhtaç ve hayatî bir mesele hâlini aldı.

Anadolu Ajansı AKP Selami Altıok Sedat Peker koruma kararı Sedat Peker koruma Süleyman Soylu içişleri bakanı İstanbul Emniyet Genel Müdürü