AA'nın Kovduğu Musab Turan: Belki de Hayatımda İlk Defa Gazetecilik Yaptım

TAKİP ET

Süleyman Soylu'ya dair sorusu gerekçe gösterilerek Anadolu Ajansı'ndan (AA) kovulan gazeteci Musab Turan, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Şucu bucu değilim ben. Kısır döngülerden yorulan, ülkede gelecek göremeyen gençlerin hislerine tercüman olmak pahasına, belki de hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım. Soruları sorduğum için asla pişman değilim" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sorduğu soruların ardından Anadolu Ajansı'ndan kovulan Musab Turan, kişisel Instagram hesabından kendisiyle ilgili sosyal medyada yer alan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Kendisinin hiçbir yapılanmayla ilişkisi olmadığını ifade eden Turan, yalnızca gündemde yer alan ve vatandaşların merak ettiği bir soruyu sorduğunu söyledi. Turan, söz konusu sorulara bakanların vereceği cevapların, haber ajanslarında yayımlanmayacağını bildiği için kendi Instagram hesabı üzerinden canlı yayın yaptığını belirtti.

Turan'ın söz konusu olaylara ilişkin açıklaması şöyle:

"Az evvel kardeşim aradı. Dedi ki senin bu işi yapmak için birileri mi teklin etti? Kardeşim bile böyle düşünüyorsa herkes hakkımda kim bilir neler düşünüyor. Sizi temin ederim ki ne FETÖ ile ne de başka bir yapılanmayla hiçbir ilgim yok. Bir gazeteci olarak gündeme olan bunca iddia verken herkesin devletten bir açıklama beklediğini gördüm. Devleti o basın açıklamasında iki bakan düzeyinde karşımda görünce de tüm vatandaşların merak ettiği soruları sordum.

Bu açıklamaların ajanslara kalsa yayımlanmayacağını düşündüğümden Instagram'da canlı yayın yaptım ve merak içindeki herkesin cevapları duymasını sağladım. Şucu bucu değilim ben. Kısır döngülerden yorulan, ülkede gelecek göremeyen gençlerin hislerine tercüman olmak pahasına, belki de hayatımda ilk defa gazetecilik yaptım. Soruları sorduğum için asla pişman değilim."

"Bedeli ne olursa olsun ödeyeceğim"

Musab Turan, hakkında açılan soruşturmaya ilişkin de bir açıklama yaptı.

Turan, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Gençler olmasa bu yaşadıklarımdan sonra küserdim bu memlekete. Geçmişine de, geleceğine de, potansiyeline de. Ama bize memleketimizde ölmek yakışır. Buradayız" dedi.

Turan, "İnsanlarımızdan, hakkımızdan, umudumuzdan ve katma değer arayışımızdan vazgeçmiyoruz. Türk gençliği dijital dünyanın 'bulaşıkçıları' değil 'oyun kurucuları' olacak" ifadelerini kullandı.

Tutuklanma ihtimalini de dile getiren Musab Turan, "Sonu ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun ödeyeceğim. Olmaz ya, olur da özgürlüğüm elimden alınırsa start-up projeleriniz hakkında mektuplarınızı beklerim. Mektuplaşmak çok keyifli bir meşgaledir" diye yazdı.

Anadolu Ajansı AA muhabiri iş akdi feshedildi Musab Turan kovuldu Musab Turan Süleyman Soylu Sedat Peker AKP mafya devlet hesaplaşması mafya organize suç örgütü Mustafa Varank Bekir Pakdemirli Sanayi ve Teknoloji