AB, Belarus'a Yönelik Yaptırımları Genişletti

TAKİP ET

Yaptırımlar arasında 88 kişiye AB üyesi ülkelere seyahat yasağı ve bu kişilerin yanı sıra 7 şirketin AB ülkelerindeki mal varlıklarının dondurulması yer alıyor.

Avrupa Birliği (AB) aralarında diktatör Aleksandır Lukaşenko'nun da bulunduğu birçok Belarus yetkilisini hedef alan yaptırımları bir yıllığına uzattı. Bu yaptırımlar, geçen yaz ülkede yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sahtekarlık iddiaları ve ardından barışçıl protestoculara yönelik baskılar üzerine uygulanmaya başlamıştı.

Yeni yaptırımlar, aralarında siyasetçiler, devlet güvenlik personeli ve iş adamlarının da bulunduğu 88 kişiye AB ülkelerine seyahat yasağı; bu kişilerin ve ayrıca yedi farklı şirketin AB ülkelerindeki mal varlıklarının dondurulmasını içeriyor. Yaptırım listesine alınan 88 kişi ve yedi şirkete, AB vatandaşlarının ve şirketlerinin de fon sağlaması yasaklandı.

Yaptırımlar, Lukaşenko'nun oğlu Viktor Lukaşenko için de geçerli. Viktor, diktatör babasının ulusal güvenlik danışmanı. Söz konusu yaptırımlar, en az 28 Şubat 2022’ye kadar yürürlükte kalacak.

Lukaşenko Belarus AB AB Yaptırımları Viktor Lukaşenko