AB Brexit Sonrası Gerçekleşmesini İstediği Ticaret Anlaşması İçin Ek Süre İstedi

TAKİP ET

Avrupa Birliği, Brexit sonrası ticari ilişkileri düzenleyecek bir anlaşma üzerinde uzlaşmak için İngiltere ile görüşmelerin sürmesi için ek süre istedi.

Brüksel'de gerçekeleşen iki günlük AB Liderleri Zirvesi'nin ilk gününde Brexit (İngiltere'nin AB'den çıkışı) konusunu görüşen AB liderleri, ilerlemenin anlaşmaya varmak için yeterli olmadığını ifade etti ve İngiltere'den anlaşmaya varmak için gerekli adımları atmasını istedi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise ticaret anlaşması için müzakerelere 15 Ekim'e kadar süre vermişti.

İngiltere'nin Brexit Müzakerecisi David Frost AB'nin yaklaşımıyla alakalı Twitter'dan yaptığı açıklamada, AB'nin bir anlaşmaya varmak için atılacak tüm adımları İngiltere'den beklediğini savunarak "AB'nin gelecekte bir ortaklığa ulaşmak için yoğun çalışmaya artık kararlı olmadığını görmek beni şaşırttı" ifadelerini kullandı.

Ticaret anlaşması için iki taraf da birbirinden, bazı kilit konularda tavizler vermesini isterken Başbakan Johnson geçen ay yaptığı açıklamada, 15 Ekim itibarıyla bir ticaret anlaşmasına varılmazsa iki tarafın da bunu kabul ederek yoluna devam etmesi gerektiğini söylemişti.

avrupa birliği ab brexit ingiltere boris johnson brüksel david frost twitterdan açıklama yaptı ticaret anlaşması balıkçılık ticari faaliyetler ab liderleri zirvesi ilerleme