AB'den Rus Paralı Asker Grubu Wagner'e Yaptırım Kararı

TAKİP ET

Rusya'nın işgal aparatı Wagner'e yaptırım uygulamasına imkan veren değişiklik AB tarafından kabul edildi.

Avrupa Birliği (AB), Rusların işgal aparatı olarak kullandıkları paralı asker grubu Wagner şirketine yönelik yaptırım kararı aldı.

Mali'nin istikrarını tehdit eden kişi ve kuruluşlara, AB'nin özerk olarak yaptırım uygulamasını sağlayacak değişikliğin kabul edildiği duyuruldu.

AB Dışişleri Bakanları toplantısı sürerken AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Konseyin Mali'ye yönelik yaptırım rejiminde değişikliğe gittiği bildirildi. Açıklamaya göre yeni rejim, AB'nin Mali'nin barışı, güvenliği ve istikrarını bozmaktan ya da ülkenin siyasi geçişine engel olmaktan sorumlu birey ve kuruluşlara özerk olarak kısıtlayıcı tedbirler sağlamasına imkan verecek.

Kısıtlayıcı önlemler, kişilere yönelik seyahat yasaklarını ve kişilere ya da kuruluşlara ait varlıkların dondurulmasını içerecek. Ayrıca AB'de bulunan kişi ve kuruluşlar listedekilere doğrudan ya da dolaylı yoldan fon sağlayamayacak.

Bugünkü karar yalnızca AB'nin özerk tedbirleri için yeni çerçeveyi belirliyor. Henüz hiçbir kişi ya da kuruluş listeye alınmazken, bunun aşamalı olarak yapılacağı ifade edildi.

wagner grup rusya rus paralı askerler işgal avrupa birliği yaptırım