AB'den Türkiye'ye Sığınmacılar İçin 560 Milyon Euro

TAKİP ET

Avrupa Birliği, Türkiye'deki sığınmacıların eğitimi ve sınır güvenliğinin iyileştirilmesinde kullanılması için 560 milyon euroluk kaynak açıkladı.

Sığınmacıları sınırları içerisinde istemeyen ve Türkiye'yi bu konuda bir hapishane gibi kullanan Avrupa Birliği, Türkiye'ye sığınmacılar için harcanmak üzere 560 milyon euroluk kaynağı daha serbest bıraktı.

AB Komisyonu'nun açıklamasına göre söz konusu kaynak özellikle sığınmacıların eğitiminin finansmanında ve sınır güvenliğinin iyileştirilmesinde kullanılacak.

AB Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden sorumlu üyesi Olivér Várhelyi, yeni açıklanan kaynakla mülteci çocuklarının okula devam edebilmesi ve iyi bir eğitim almasının sağlanacağını, ayrıca Türk resmi kurumlarına göçle bağlantılı zorlukların aşılması ve sınır korumanın iyileştirilmesi için kaynak aktarılacağını belirtti.


AB ve AKP Arasında İşbirliği


Sınırları içerisinde mültecileri görmek istemeyen AB, AKP hükümetinin de işbirliği ile Suriye, Afganistan, Irak gibi bölgelerden gelen mültecilerin Türkiye'de tutulması için zaman zaman bu tür kaynaklar açıklıyor. 

Bu kaynaklarla ilgili bir sorun yaşandığı zaman da AKP hükümeti, Avrupa Birliği'ni sınırları açıp mültecileri göndermekle tehdit ediyor. 

avrupa birliği türkiye sığınmacılar mülteciler 560 milyon euro