AB Elçisi: Taliban İktidara Gelirse Avrupa Birliği Onları Tanımayacak

TAKİP ET

Avrupa Birliği Afganistan Delegasyonu Başkanı Nicholson, Taliban'ın iktidara gelmesi durumunda AB'nin Taliban'ı tanımayacağını dile getirdi.

Afganistan'da Taliban'ın etkinliği hızla artarken, Avrupa Birliği Afganistan Delegasyonu Başkanı Thomas Nicholson, bazı açıklamalarda bulundu.

Taliban'ın güç kullanarak iktidarı ele geçirmesi durumunda Avrupa Birliği ve diğer ülkelerin bu rejimi tanımayacağını yineleyen Nicholson, "Taliban askeri olarak iktidara gelirse Avrupa Birliği onları tanımaz" dedi.

AB elçisi, ülkedeki güvenlik durumuyla ilgili endişelerini ifade ederek birliğin mümkün olduğunca sürece dahil olmaya çalıştığını dile getirdi.

"Açıkçası durumdan çok endişeliyiz. Afganistan'da mümkün olduğuna yer almaya çalışıyoruz ve kalkınma yardımlarına devam edeceğiz. Siyasi olarak da müdahil olmaya çalışacağız" diyen Nicholson, Taliban'ın müzakere masasında bir önerisi olmadığını söyledi.

 

afganistan taliban terör müzakere ab elçisi avrupa birliği iktidar gelirlerse tanımayacak tanımayacağız ülkeler rejim thomas nicholson avrupa birliği afganistan delegasyonu başkanı