AB Komisyonu'na Bağlı Genel Müdürlük, EOKA Gününü Kutladı

TAKİP ET

AB Komisyonu'na bağlı Savunma Sanayi ve Uzay Genel Müdürlüğü, EOKA gününü kutladı.

Avrupa Birliği Komisyonu'na bağlı Savunma Sanayi ve Uzay Genel Müdürlüğü, Kıbrıs'ta kanlı saldırılar gerçekleştiren EOKA'nın gerçekleştirdiği ilk sabotaj gününü kutladı.

Resmi Twitter hesabından paylaşım yapan AB Savunma Sanayi ve Uzay Genel Müdürlüğü'nün paylaşımında "Komisyon üyesi Stella Kyriakides'e ve Kıbrıs'taki tüm dostlarımıza, meslektaşlarımıza ve takipçilerimize mutlu bir Ulusal Gün dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda bahsi geçen Avrupa Sağlık ve Gıda Güvenliği Komisyonu üyesi Stella Kyriakides'in ise Lefkoşa doğumlu bir Rum olması dikkatlerden kaçmadı. Paylaşımın altında ise diğer Rum kökenli üyeler etiketlendi.

Söz konusu örgüt; Yunan ordusunda görev yapmış Rum subay Yeoryes Grivas tarafından kurulan ve 1951 yılında adadaki gönüllüleri Yunanistan'a götürerek eğitim veren, ardından 1954 yılında eğitimli militanlar ile adaya geri dönerek 1 Nisan 1955 tarihinde ilk saldırısını gerçekleştirmesiyle daha sonra ise 1958 yılından itibaren de Kıbrıs Türklerini hedef alan saldırılarıyla tanınıyor. 

AB Komisyonu'na bağlı bir genel müdürlük tarafından söz konusu örgütün gerçekleştirdiği ilk saldırının tarihinin kutlanması tepki çekti.

 

avrupa birliği eu komisyon genel müdürlük savunma sanayi ve uzay genel müdürlüğü dg defis paylaşım eoka günü katliam kutladı ulusal gün güney kıbrıs rum yunan kıbrıs 1 nisan 1958