AB Konseyi Başkanı: Türkiye'ye Karşı Elimizdeki Araçları Kullanmaya Hazırız

TAKİP ET

Yaklaşan AB Zirvesi öncesinde Türkiye'nin karşı karşıya olduğu yaptırım riskine dair bir açıklama da AB Konseyi Başkanı Michel'den geldi. Michel, "Elimizdeki araçları kullanmaya hazırız" açıklamasında bulundu.

Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüsün yarattığı ve neden olduğu şartların gölgesinde 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği liderler zirvesine hazırlanıyor. AB Zirvesi'nin başlıca gündem maddelerinden biri de Türkiye'ye yaptırım uygulanması teklifi.

Zirve öncesinde konuya dair açıklamalarda bulunan AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Ekim ayında gerçekleşen zirveden bu yana geçen süreçte Türkiye'ye dair değerlendirmelerinin olumsuz olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Artık Türkiye'nin kedi-fare oyunu sona ermeli. Ekim ayındaki zirvede yoğun, stratejik ve üst düzey tartışmalar yaptıktan sonra Türkiye'ye pozitif bir öneri sunduk. Türkiye'den, bir süredir devam eden tek taraflı eylemler ve düşmanca söylemlere son vermesini istedik. Ancak Ekim ayından bu yana ne gördük? Değerlendirmemiz olumsuz. Önümüzdeki hafta Avrupa zirvesinde bir tartışma yapacağız ve bu konuda bir karar alacağız. Türkiye'ye karşı elimizdeki araçları kullanmaya hazırız."

charles michel yaptırım avrupa birliği ab konseyi türkiye'ye yaptırım ab zirvesi kedi-fare oyunu