AB: Rus Bombardımanı Devam Ederse 5 Milyon Ukraynalı Ülkeden Ayrılabilir

TAKİP ET

Josep Borrell, Rus bombardımanının sürmesi halinde Ukrayna'dan 5 milyon sivilin ayrılabileceğini söyledi.

Rus diktatörü Putin'in yayılmacı emellerle Ukrayna'ya başlattığı saldırının 12. gününde ülkeden 1 milyondan fazla insanın ayrıldığı tahmin ediliyor. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Türkiye'ye 20 binden fazla Ukraynalının geldiğini, bunların içerisinde birçok Kırım Tatarının bulunduğunu açıkladı. 

İçişleri Bakanlığından Türkiye'ye Gelen Ukraynalıların Sayısına İlişkin Açıklama


Rusya'nın Ukrayna'da sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirmesi, ülkeden kaçışı hızlandırıyor. Rus hava güçlerinin hiçbir askeri hedefin bulunmadığı sivil yerleşimlere yönelik saldırıları defalarca görüntülendi. 

Sığınmacı Sayısı 5 Milyonu Bulabilir

DW Türkçe'nin haberine göre konuya ilişkin bir açıklama yapan Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rus bombardımanının sürmesi durumunda ülkeden 5 milyon Ukraynalının ayrılabileceğini söyledi.

Rus bombardımanından kaçan Ukraynalıları kabul edecek olan ülkelere yardım için tüm kaynakların seferber edilmesi gerektiğini belirten Borrell, "Daha fazla okula, daha fazla kabul merkezine, her şeyin daha fazlasına ihtiyacımız var" diye konuştu.

Borrell ayrıca Rusya'yı diplomatik anlamda destekleyen veya Putin rejimini eleştirmekten kaçınan ülkelere yapılan yardım harcamalarının da tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

avrupa birliği ab Josep Borrell AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ukrayna rusya ukraynalıların sayısı 5 milyon