AB: Rusya'ya Yaptırımlar Hazır

TAKİP ET

Ukrayna'ya karşı saldırgan bir tutum alan ve Kırım'ı işgal eden Rusya'ya AB yaptırım uygulayacak.

Rusya, Ukrayna'ya yönelik saldırgan tutumunu giderek daha da şahinleştiriyor. Son olarak Biden ve Putin arasında yapılan görüşme ters tepmiş ve Rusya, Ukrayna sınırına yığınağını artırmıştı.

Ukrayna: Savaş Yalnızca Bize Değil Avrupa'ya da Gelecek


Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan tutumuna yönelik ne gibi yaptırımlar uygulayabileceklerini Haziran ayından bu yana değerlendirdiklerini belirten Avrupa Briliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Mevcut yaptırımların güçlü bir şekilde büyütülmesi ve genişletilmesi şeklinde olabilir ve elbette Rusya için ciddi sonuçları olan, benzeri görülmemiş ek önlemler almaya hazırız" açıklamasını yaptı.

Strazburg'daki Avrupa Parlamentosu Genel Kurul oturumunda konuşan von der Leyen, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırgan eylemlerin büyük maliyetleri olacaktır. Haziran ayında Avrupa Konseyi bize seçenekler hazırlamamamız için görev verdi. O zamandan beri, ABD ve diğer ortaklarla yakın iş birliği içinde bunun üzerinde çalışıyoruz. Biz hazırız" ifadelerini kullandı.

"Mevcut yaptırımların güçlü bir şekilde büyütülmesi ve genişletilmesi şeklinde olabilir ve elbette Rusya için ciddi sonuçları olan, benzeri görülmemiş ek önlemler almaya hazırız" diyen von der Leyen, "Ama hepsinden önemlisi, Rusya'yı gerilimi düşürmeye, diplomasi kanalını seçmeye ve uluslararası taahhütlerine uymaya çağırıyorum" çağrısında bulundu.

ursula von der leyen rusya ukrayna yaptırım