AB "Türkiye Sığınmacılar İçin İyi Ortak Ama Komşularına Gözdağı Vermekten Vazgeçmeli"

TAKİP ET

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlik dolayısıyla Türkiye'ye yönelik açıklamada bulundu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Doğu Akdeniz'de gerilimin iyice tırmandığı dönemde Yunanistan ve Kıbrıs'ı kast ederek Türkiye'yi gözdağı vermemesi konusunda karşı uyardı.

Von der Leyen, AB'nin yıllık değerlendirme toplantısında yaptığı konuştu. Ankara'nın sığınmacılara ev sahipliği yapan kilit ve önemli bir ortak olduğunu belirtti ancak bu durumun "komşularına gözdağı verme girişimleri" için gerekçe olamayacağını belirtti.

Yunanistan ve Kıbrıs'ın meşru egemenlik haklarını koruma konusunda Avrupa'nın tam desteğine güvenebileceklerini belirten Leyen'in Türkiye'yi hedef aldığı konuşması şu şekilde:

"Türkiye önemli bir komşudur ve öyle de kalacaktır. Ama haritada birbirimize yakınken aramızdaki mesafe büyüyor gibi görünüyor. Ve evet, büyük bütçelerle desteklediğimiz milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor. Ancak bunların hiçbiri, komşularına gözdağı verme girişimlerinin gerekçesi değil"

von der Leyen ursula von der leyen açıklama yaptı türkiyeyi uyardı türkiye komşularını tehdit etmekten vazgeçmeli mülteci sorunu yunanistan kıbrıs doğu akdeniz gerilim artıyor ankara hükumeti Türkiye Sığınmacılar İç