AB: Türkiye'nin Tek Taraflı Eylemlerinden Üzüntü Duyuyoruz

TAKİP ET

Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, aralık ayında gerçekleştirilecek olan zirvede de Doğu Akdeniz gündemde olacak.

Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, aralık ayında gerçekleştirilecek olan zirvede de Doğu Akdeniz gündemde olacak. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, , AB Liderler Zirvesi'nin bitiminden basın toplantısı düzenledi.

Zirvede ortaya konan birçok konunun yanı sıra Doğu Akdeniz'deki durumu da görüştüklerini ifade eden Michel, "Türkiye'nin tek taraflı eylemlerde bulunduğunu" iddia ederek bundan üzüntü duyduklarını söyledi.

Michel, Doğu Akdeniz ve Türkiye hakkında yöneltilen bir soru üzerine "Aralık ayında bir zirve düzenlemeyi planlıyoruz. Burada Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki durumu değerlendirmeyi planlıyoruz. Ben, bu yaklaşımı izlemeyi öneriyorum." ifadelerini kullandı.

Michel, bugünkü toplantıda, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi liderlerinin birer sunum ve konuyla ilgili kısa bir görüşme yaptıkları bilgisini paylaşarak Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceklerini belirtti.

doğu akdeniz Türkiye yunanistan ab charles michel