ABB, AKP'nin Ankara'da Suya İndirim Kararını Metroya Afiş Asarak Duyurdu

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'li üyeler tarafından alınan suya indirim kararı için ABB metroya afiş astı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'li üyelerin önergesi ile verilen yüzde 50 indirim teklifi, alınan veto kararına rağmen yeniden kabul edildi.

Karar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yönetiminin tepkisine yol açtı. ABB’den yapılan açıklamada; Meclis’te zaten maliyetinin yarısına satılan su ücretlerine AK Partili üyelerin önergesi ile verilen yüzde 50 indirim teklifinin, alınan veto kararına rağmen yeniden kabul edildiği belirtildi.

Açıklamada; 300 milyon metreküp su sağlanan Ankara’da ücretin 6 TL olması ile elde edilecek olan 1.8 milyar TL’nin ASKİ’nin 2.3 milyar TL olması beklenen yıllık elektrik giderini dahi karşılamayacağı vurgulandı. Ara vermeksizin artan enerji, personel ve arıtma maliyetleri ile Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen alınan bu kararın, ASKİ’nin tüm acil altyapı yatırımlarını durdurması anlamına geldiği ifade edildi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'daki metrolara kararı ve kararın sonuçlarını duyuran afişler astı. Afişlerde "ASKİ iflas ettiriliyor: Her şeye zam yapılıyor, maliyetler artıyorama meclis çoğunluğuyla su fiyatları indiriliyor. Amaç: Belediyeyi çalışamaz hale getirmek." ifadeleri yer aldı. 

Afişlerde ayrıca kararın AKP'li üyeler tarafından alındığı da aktarıldı.

abb akp Ankara Büyükşehir Belediyesi ankara su suya indirim kararı