ABB Ankapark İçin Kararını Verdi! 30 Gün İçinde Tahliye Edilecek

TAKİP ET

Gökçek döneminde yapılan ve ABB için ağır bir yük haline gelen Ankapark için Belediye harekete geçti. ABB'ye sözleşme ile sabit kirayı ödeyemeyen işletmeci şirketten parkı tahliye etmesi istendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkentin çözülemeyen sorunlarından Ankapark meselesine son noktayı koymak için harekete geçti. Belediye'ye 750 milyon dolara mal olan parkın işletmesini 2018 yılında kiralayan özel şirketten kirayı ödeyemediği gerekçesiyle alanı 30 gün içinde tahliye etmesi istendi. 

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre şirket, verilen süreç içerisinde parkı tahliye etmezse kaymakamlık yolu ile alandan çıkarılacak. Alanın işletmesini kiraladıktan sadece 7 ay sonra müşteri gelmeyen parkı hizmete kapatmak zorunda kalan şirket, 30 Nisan 2020'de ödemesi gereken 26 milyon 400 bin TL'lik kira ücretini ödeyememişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de sözleşmeyi fesih öncesi 90 günlük fesih ihtarı çekti. İhtara rağmen ödemeyi yapmayan şirketin ihaleyi aldığında teminat mektuplarının karşılığı olarak yatırdığı 26 milyon 400 bin TL, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gelir olarak kaydedildi.

90 günlük fesih ihtarı süresinin geçmesinin ardından Belediye, işletmeciye sözleşme gereği parkı 30 gün içerisinde tahliye etmesi yönünde son ihtarnameyi gönderdi. Ankapark'ın bundan sonraki akıbetine sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, meslek odaları ve vatandaşların fikri alınarak karar verecek.

abb mansur yavaş ankara büyükşehir belediyesi ankapark melih gökçek tahliye özel şirket