ABD Afganistan'a 3 Milyon Doz J&J Aşısı Gönderecek

TAKİP ET

ABD'nin Afganistan'a 3 milyon Johnson and Johnson aşısı göndereceği bildirildi.

Biden yönetiminin Afganistan'a 3 milyon doz Johnson and Johnson aşısını göndermeyi planladığı, Çin Virüsü'nün yeni dalgasıyla mücadele halinde olan ülkeye yapılması planlanan aşı sevkiyatının önümüzdeki hafta gerçekleşeceği bildirildi.

Kararı CNN'in Beyaz Saray temsilcisi Kaitlan Collins bildirdi. Collins açıklamasında, "Beyaz Saray, ABD'nin Afganistan'a 3 milyon J&J aşısı yollayacağını bildirdi. Biden yarın Oval Ofis'te Afgan liderlerle görüşecek" dedi.

Tek doz olarak uygulanan Johnson and Johnson aşılarının gönderiminin nasıl yapılacağı, Başkan Biden ile Afgan lider Eşref Gani arasında Cuma günü yapılacak olan görüşmede masaya yatırılacağı öğrenildi. Görüşmede ayrıca Afgan hükümetinin ülkeyi adım adım ele geçirmekte olan terör örgütü Taliban'a karşı nasıl desteklenebileceği de konuşulacak.

Çoğu bölgesi hükümetin kontrolü altında olmayan Afganistan'da, halkın çoğunluğunun test ya da tedaviye ulaşma imkanı yok. Verilerin güvenilir olmadığı ülkede geçtiğimiz haftanın her gününde en az 85 kişinin Çin Virüsü nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi.

ABD Afganistan'a 3 Milyon Doz J&J Aşısı Gönderecek