ABD Askerleri Afganistan İşgalinde Mitolojik Bir Yaratık Öldürdü: 'Kandahar Devi'

TAKİP ET

ABD özel kuvvetlerinin Afganistan işgalinde "Kandahar Devi" adı verilen mitolojik bir yaratığı öldürdüğü iddia edildi.

Sosyal medyada tartışma yaratan komplo teorisi, L.A. Marzulli adlı bir YouTuber'ın ABD ordusu için çalışan bir askeri müteahhitle yaptığı uzun bir röportajı yayımlamasıyla birlikte ortaya çıktı.

Snopes'ta yer alan iddiaya göre söz konusu "dev", ABD ordusunun 2002'de Taliban'ın başkenti durumunda olan Kandahar bölgesine yönelik operasyonları döneminde öldürüldü. ABD özel kuvvetleri yaklaşık 4 metre uzunluğunda, ateşi andıran kızıl saçlara sahip olan, 6 parmaklı bir yaratığı öldürdü.

"Kandahar Devi" denilen yaratık, ABD birimlerinin kendisini etkisiz hale getirmesinden önce bir özel kuvvet askerini mızrağıyla öldürdü. 

Kandahar Devi Efsanesi

"Kandahar Devi" efsanesi nasıl ortaya çıktı? 2002 yılında bir grup asker, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar'ın dağlık bir bölgesinde devriye görevinde olduğu sırada kayboldu. Karargahla telsiz iletişimi kesilen birliği aramak üzere bir özel kuvvet birliği sevk edildi. 

Kaybolan devriye gücünü aramaya gelen özel kuvvet birimleri bir mağarada ordu ekipmanları bulduysa da kaybolan birlikte hiçbir iz yoktu. "Kandahar Devi" efsanesi böyle ortaya çıktı. İddiaya göre mağaradan çıkan devi öldüren özel kuvvet personeli, devin cesedini bir Chinook helikopterine yükleyerek bölgeden götürdü. Ayrıca söz konusu personel, olayı kimseyle paylaşmamaları konusunda gizlilik anlaşmalarına imza atmaya zorlandı.

Sosyal medyada yayılan iddiaya ilişkin bir kullanıcı "ABD ordusu, yeni savaş suçları icat ediyor" yorumunu yaptı.

abd askerleri özel kuvvetleri kandahar devi afganistan