ABD Bağımsızlık Günü Kutlamalarını Kana Bulayan Saldırgan, Olay Yerinden Kadın Kıyafeti Giyerek Kaçtı

TAKİP ET

ABD Chicago'da 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında ateş açıldı.

ABD'nin Illinois eyaletinde yer alan Highland Park'ta dün Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında 22 yaşındaki Robert E. Crimo adlı saldırgan kalabalığa ateş açmış ve 6 kişiyi öldürdü, 20'den fazla kişiyi de yaraladı.

Lake County Şerif Ofisi Sözcüsü Christopher Covelli düzenlediği basın toplantısında saldırı ile ilgili son gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı.


Kadın Kıyafeti İle Kaçtı


Saldırıdan saatler sonra yakalanan saldırganın, kaçarken kalabalığa karışmak için kadın kıyafetleri giydiği açıklandı.

Covelli, saldırının ardından Crimo'nun bölgede yaşayan annesinin evine yürüdüğünü ve
annesinin aracını aldığını aktardı.


Tek Başına Hareket Ettiği Düşünülüyor


Crimo'nun çatıdan kalabalığa 70 elden fazla ateş ettiğini belirten Covelli, saldırganın gözaltına alındığı sırada saldırının yapıldığı çatı haricinde araçta da ikinci bir tüfek bulunduğunu ifade etti. Saldırganın gözaltında olduğunu aktaran Covelli, tüm ipuçlarının Crimo’nun tek başına hareket ettiğini gösterdiğini açıkladı.


Saldırının Nedeni Henüz Bilinmiyor


Crimo'nun söz konusu saldırıyı neden gerçekleştirdiğinin henüz bilinmediğini aktaran Covelli, soruşturmanın sürdüğünü ve müfettişlerin Crimo'nun sorgusuna devam ettiğini ifade etti.

Covelli, şu anda saldırının “ırk, din ya da başka bir güdümlü” olup olmadığına dair hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını açıklayarak, saldırganın internette yaptığı paylaşımlarının da incelendiğini ifade etti. Covelli ayrıca, Crimo'ya yöneltilecek suçlamalar üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.


Bayraklar Yarıya İndirildi


ABD Başkanı Joe Biden, Highland Park saldırısının kurbanlarını onurlandırmak için Beyaz Saray ve tüm kamu binalarında bayrakların 9 Temmuz'a kadar yarıya indirilmesini emretti.



 

abd abd bağımsızlık günü bağımsızlık günü saldırısı robert e. crimo saldırı highland park attack