ABD Başkanı Biden, Çin Diktatörü Jinping İle Görüştü

TAKİP ET

Beyaz Saray, Biden ve soykırımcı kızıl Çin diktatörü Şi'nin bugün yaptığı ve yaklaşık 2 saat süren video konferans görüşmesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden, soykırımcı kızıl Çin diktatörü Şi Jinping ile Rusya-Ukrayna savaşını ele aldığı ve yaklaşık 2 saat süren video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmenin odağında işgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı yer aldı. ABD Başkanı, soykırımcı Çin diktatörünü Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda bilgilendirdi.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada “Görüşmede, Çin’in Rusya’ya maddi destek sağlaması halinde sonuçları aktarıldı” denildi.

Beyaz Saray açıklamasında, "Biden, Rusya'nın Ukrayna'da şehirlere ve sivillere yönelik zalimce saldırıları devam ederken, Çin'in Rusya'ya ekipman desteği vermesi durumunda bunun sonuçları konusunda açıklamalarda bulundu." denildi.

Açıklamada, "Başkan Biden, ABD'nin Tayvan politikasının değişmediğini ve statükonun tek taraflı değiştirilmesine karşı çıkmaya devam ettiğini bir kez daha dile getirdi." ifadeleri yer aldı. 

Soykırımcı kızıl Çin diktatörü Şi Jinping ise görüşmede, “Barış ve huzurun inşası savaş ile karşı karşıya kaldı. Ukrayna’da yaşanan krizi görmezden gelemeyiz” dedi.

şi jinping çin abd joe biden biden görüşme rusya ukrayna savaşı rusya