ABD Başkanı Biden, Finlandiya ve İsveç'in NATO Üyeliğine Onay Veren Belgeleri İmzaladı

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine katılımına onay veren belgeleri imzaladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale kalkışmasının ardından İsveç ve Finlandiya, NATO'ya katılmak üzere başvuru yaptı. NATO müttefiki pek çok ülke iki ülkenin başvurusuna onay veren belgeleri imzaladı.

QHA'nın haberine göre son olarak ABD Başkanı Joe Biden, iki ülkenin NATO üyeliğine onay veren belgeleri imzaladı. Belgeleri imzalarken konuşan Biden, "Bugün oldukça büyük bir gün. Bugün, İsveç ve Finlandiya’yı NATO’ya dahil etme yolunda önemli bir adım daha atıyoruz. ABD’nin İsveç ve Finlandiya’nın dünya tarihindeki en güçlü savunma ittifakına üyeliğini onaylayan 23’üncü NATO müttefiki olarak bu katılım belgesini imzalıyorum" ifadelerini kullandı.

"Putin Bizi Ayırabileceğine İnandı"

İki ülkenin ittifakın şartlarını karşılayacaklarından emin olduğunu ve birlikte ittifakı güçlendireceklerini belirten Biden, "Putin bizi ayırabileceğine, kararlılığımızı zayıflatabileceğine inandı. Bunun yerine tam olarak istemediğini alıyor. Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasıyla karşılaştı" dedi.

Kürtçü terör örgütü PKK//YPG ile ilişkileri nedeniyle NATO'ya giriş başvurusu nedeniyle Ankara'nın tepkisiyle karşılaşan iki ülke, İspanya'daki NATO zirvesinde onay aldıysa da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ülkenin taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda Türkiye'nin bu süreci durduracağına dair açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'yı Tehdit Etti: Oyalama Emaresi Görürsek En Başa Döneceğimizden Kimsenin Şüphesi Olmasın

abd başkanı joe biden finlandiya ve isveç nato üyeliğine onay veren belgeleri imzaladı