ABD Başkanı Biden'dan 1,8 Trilyon Dolarlık Yardım Paketi Teklifi

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, Kongreye 1,8 trilyon dolarlık aile yardım paketi teklifini sundu.

ABD Başkanı Biden'in çarşamba günü Kongrede yapacağı konuşmada, ailelerin eğitim harcamaları için 1,8 trilyon dolarlık (yaklaşık 15 trilyon Türk Lirası) kapsamlı bir paket açıklaması bekleniyor. Ayrıca üst düzey Beyaz Saray yetkilileri, Biden'ın ABD'nin Çin ile rekabet edebilmesi için yatırım yapılması gerektiğini de vurguladığını aktardı.

Beyaz Saray'ın üst düzey yetkililerine göre çarşamba günü ayrıntılı olarak açıklanacak plan, eğitim ve çocuk bakımı için on yıl boyunca 1 trilyon dolarlık yeni harcamaları ve bunun yanı sıra orta ve düşük gelirli ailelere yönelik 800 milyar dolarlık vergi indirimini içeriyor.

Adı açıklanmayan yetkililerden biri, söz konusu paketin, ABD’nin ekonomi alanında gelecekteki rekabet gücü için gerçekleştirebileceği en yüksek seviyedeki yatırım olduğunu dile getirirken başka bir yetkili ise bu paketin “yüzyılda bir yapılacak” bir yatırım olduğunu belirtti.

Biden’ın, yardım paketinin uygulanabilmesi için ABD vergi sisteminin elden geçirilmesini önerdiği bildirildi. "Amerikan Aileleri Planı", en yüksek marjinal vergi oranının yüzde 39,6'ya yükseltilmesi ve sermaye kazancı olarak bilinen 1 milyon dolardan fazla kazanan Amerikan vatandaşlarının vergilerinin ikiye katlanmasıyla finanse ediliyor.

Joe Biden yardım paketi ABD koronavirüs yardım çin virüsü salgın aile yardım paketi covid-19 Çin ABD-Çin rekabeti 1 8 trilyon dolar yardım paketi 128 milyar dolar nerede