ABD: Bir Ay ya da Daha Uzun Bir Süre, Ukrayna Önünde Sonunda Zafer Kazanacaktır

TAKİP ET

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Litvanya'da basın mensuplarıyla bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimine ilişkin açıklama yaptı.

Rusya'nın alenen egemenlik ihlali yaptığını belirten Blinken, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına ilişkin yapmayı vadettiğimiz her şeyi yaptık. Rusya saldırmayı seçerse her şeyi yapmaya hazırız. NATO müttefiklerimizle durumu sürekli değerlendiriyoruz" dedi.

"Rusya'nın neredeyse sıfıra yaklaştığını görüyoruz" diyen Blinken, "İhracat geri çekilmeleri, önemli teknolojik şirketlerin geri çekilmeleri mümkün oldu. Ukrayna'ya sunabildiğimiz yardımın etkisini de gördük. Bütün söylediklerimiz gerçekleşiyor. Rusya çok orantısız bir saldırıda bulundu, bu nedenle Rusya üzerinde baskıyı artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

"Bir hafta, bir ay ya da daha uzun bir süre, Ukrayna önünde sonunda öne geçecek ve zafer elde edecektir" diyen Blinken, "NATO toprakları içinde saldırı herhangi bir gerçekleşirse biz NATO topraklarının her bir köşesini savunmak için adım atacağız" ifadelerini kullandı.

abd rusya ukrayna blinken zafer nato