ABD BM Büyükelçisi: Sahadaki Kanıtlar Rusya'nın Her An İşgale Başlayabileceğini Gösteriyor

TAKİP ET

ABD'nin BM Büyükelçisi, Linda Thomas-Greenfield, "Sahadaki kanıtlar, Rusya'nın her an işgale başlayabileceğini gösteriyor" dedi.

Rusya, Ukrayna sınırındaki bazı birliklerin geri çekilmeye başladığını iddia etmişti.

Rusya: Ukrayna Sınırındaki Bazı Birlikler Geri Çekilmeye Başladı

Bunun ardından NATO'dan yapılan açıklamada iddiaların aksine Moskova'nın sınıra ek 7 bin askeri personel sevk ettiği belirtilmişti. 

NATO: Rusya'nın Birliklerin Geri Çekildiği İddiası Yalan


ABD Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas Greenfield, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın BMGK'da açıklama yapacağını belirterek "Amacımız durumun ciddiyetini açıklamak. Sahadaki kanıtlar Rusya'nın her an işgale başlayabileceğini gösteriyor" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Austin: Ben de Askerdim, Geri Çekilecekseniz Böyle Şeyler Yapmazsınız

Thomas-Greenfield bir savaşı önlemek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtirken ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, sınırdaki Rus birliklerinde herhangi bir geri çekilme emaresi görmediklerini söyledi.

İddiaların aksine Rusların sınırdaki askeri gücünü artırdığını belirten Austin, sınıra çok daha fazla savaş ve destek uçağı konuşlandırıldığını, Karadeniz'deki Rus hazırlığının hız kazandığını ve hatta kan stoku yapıldığını söyledi. 

"Ben de çok da geçmişte olmayan bir zamana kadar askerdim" diyen Austin, "Eğer toplanıp eve gidecekseniz böyle şeyler yapmazsınız. Bu yüzden biz ve müttefiklerimiz müteyakkız kalacağız" diye konuştu. Ayrıca Austin, Rus güçlerinin Donbass'ta çocuk yuvasını bombalamasının ise "işgal bahanesi yaratmak için yapılmış bir provokasyon olabileceğini" söyledi.

Linda Thomas-Greenfield Lloyd Austin ukrayna rusya bm bmgk Antony Blinken abd savaş her an saldırabilir