ABD, Çin Üretimi Kameraları Siber Casusluk Tehlikesi Nedeniyle Yasaklayacak

TAKİP ET

Amerikan Federal İletişim Kurulu'nun (FCC) bazı Çinli firmalar tarafından üretilen güvenlik kamerası ekipmanlarının ABD'de satışını yasaklaması bekleniyor.

Amerikan Federal İletişim Kurulu'nun (FCC) Huawei Technologies Co. başta olmak üzere 5 Çinli firma tarafından üretilen ve ABD'deki okulların geniş bir kısmı tarafından kullanılan kameraların ABD'de satışını yasaklaması bekleniyor.

Perşembe günü yapılacak olan oylamada Federal İletişim Kurulu'nun ülkede okullardan tutun birçok yerel hükümet binasında kullanılmakta olan kameraları da üreten Huawei Technologies Co., Hangzhou Hikvision Digital Technology Co., Dahua Technology Co., Hytera Communications Corp. ve ZTE Corp. gibi Çinli firmaların ürettiği malların ABD piyasasında satışını yasaklaması bekleniyor.

Firmalar bunu yalanlasa da söz konusu Çinli firmalar tarafından üretilen güvenlik kameralarının siber casusluk faaliyetlerinde kullanıldığı iddiaları, Amerikan kamuoyunda ve FCC'nin alması beklenen kararın başat nedeni.

Aynı zamanda bir Demokrat siyasetçi olan Federal İletişim Kurulu Başkanı Jessica Rosenworcel konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "FCC ulusal güvenlik tehditlerine karşı koymak için yasaların kendisine verdiği yetkileri kullanmaya mecburdur" dedi.

ABD Çin Üretimi Kameraları Siber Casusluk Tehlikesi Nedeniyle Yasaklayacak