ABD'de Aşırı Sıcaklık ve Nem Nedeniyle Binlerce Sığır Telef Oldu

TAKİP ET

ABD'nin Kansas eyaletinde binlerce sığır sıcaklık ve nem nedeniyle telef oldu.

ABD'nin Kansas eyaletinde aşırı sıcaklık ve nem nedeniyle son günlerde binlerce sığır telef oldu. ABD'nin önde gelen sığır üreticisi eyaletlerinden biri olan Kansas'ta yaşanan toplu ölümlerin sektöre büyük darbe vurduğu belirtiliyor.

Reuters'ın haberine göre Kansas Sağlık ve Çevre Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada sadece Salı günü en az 2 bin sığırın telef olduğu belirtildi. Bu rakamın, hayvan leşlerinin imhası için alınan taleplerin sayısına dayandığı belirtiliyor. Yani gerçek rakam bunun da üzerinde. Kansas, yetiştirilen 6 buçuk milyondan fazla büyükbaş hayvanla Teksas ve Nebraska eyaletlerinin ardından ABD'nin en büyük büyükbaş hayvancılık endüstrisini barındırıyor.

Meteoroloji otoriteleri geçtiğimiz ay boyunca Kansas'ın kuzeybatı ve kuzey-orta kesimlerinin kuraklıkla karşı karşıya olduğuna dair iki rapor yayımladı. Ayrıca 8 ilçede aşırı kuraklık uyarısı yapıldı.

Kansas Eyalet Üniversitesi'nin yayımladığı verilere göre eyaletin pek çok yerinde hafta sonu sıcaklıklar 38 dereceye ulaştı. Yüksek sıcaklıkla yüksek nemin birleşiminin hayvan ölümlerine neden olduğu belirtiliyor.

abd kansas aşırı sıcaklık nem nedeniyle binlerce sığır telef oldu