ABD'de Bir Zenci Nedensiz Yere Solcu Aktivist ve Şair Ryan Carson'u Bıçaklayarak Öldürdü

TAKİP ET

ABD'de de bir zenci nedensiz yere ''Neden bakıyorsun?'' diyerek şair Ryan Carson'ı sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü.

ABD'de de New York'un beş bölgesinden biri olan Brooklyn'de korkunç bir cinayet işlendi.  Kız arkadaşı ile bir düğünden döndüğü öğrenilen ve otobüs bekleyen solcu aktivist ve şair Ryan Carson, bir zenci tarafından sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. 

New York Post'un haberine göre Saat 04.00 sularında Long Island'daki bir düğünden dönen ikili caddede otobüs beklediği sırada önlerinden bir adamın geçtiği görülüyor. Daha sonra adam yolun sonunda bulunan ve park edilmiş haldeki scooter tipi motosikletleri tekmelemeye başlıyor. Ryan Carson ve kız arkadaşı ise aynı yöne doğru hareketlendiklerinde saldırgan zenci adam bir anda Ryan Carson'a, ''Neden bakıyorsun?''  şeklinde bağırıyor. Carson, hiçbir şeye bakmadığını ifade etse bile saldırgan, Carson ve kız arkadaşının üzerine tehditler savurarak yürüyor.

Saldırgan zenci, sakin ol ve lütfen yapma çağrılarına rağmen şair Ryan Carson'u kız arkadaşının önünde vahşice bıçaklayarak öldürüyor. Daha sonra Carson'un cansız bedenine tekme atan saldırgan, elinde hâlâ cinayeti işlediği bıçak varken Carson'ın kız arkadaşının yüzüne tüküyor ve oradan uzaklaşıyor. 

Olayın hemen akabinde başka bir kadın görüntülerde beliriyor. Kimliği bilinmeyen kadın ise ''Brian'' veya ''Bryan'' ismini seslenerek ''Ona zarar vermeyin'' şeklinde bağırarak Carson'ın kız arkadaşının yanına geliyor. Aynı kadın ''Ben çok üzgünüm'' ifadelerini kullanırken Carson'ın kız arkadaşı, saldırgan zenciyi işaret ederek onu takip etmesini söylüyor.

Carson, olay yerinde hayatını kaybederken saldırganı ise arama çalışmaları devam ediyor. Polis görüntülerde sonradan beliren kadın ile saldırganın bir bağı olduğu ihitmali üzerinde duruyor. Bölgenin birçok noktasına ise saldırganın görüntülerden elde edilen en net görüntüsü ''Aranıyor'' ibaresi ile yerleştirilmiş durumda.

Olay anında Carson'un yanında bulunan kız arkadaşı Claudia Morales, zenci katilin eşgalini polise vermeyi reddetti. Morales de kendisini Carson gibi aşırı solcu ve zenci aktivisti olarak ifade ediyor. Bununla beraber Morales bir bağış kampanyası başlattı. Gofundme isimli bağış sitesi üzerinden "İşçi sınıfından insanların düzgün bir şekilde yas tutmak için işten izin almalarının maliyetini karşılamak" üzere 1 günde 50.000 dolar toplandı. 

abd zenci cinayet bıçaklama ryan carson brooklyn