ABD'de, Dersi Zor Bulan Öğrenciler Profesörü Kovdurdu

TAKİP ET

Öğrenciler, dersi çok zor olduğu gerekçesi ile profesörü üniversiteden kovdurdu.

ABD'de New York Times'ın haberine göre, New York Üniversitesi'nde (NYU) organik kimya profesörü Maitland Jones, Ağustos ayında öğrencilerin imza kampanyası nedeniyle işten kovuldu. Organik kimya dersi alan 350 öğrencinin yaklaşık 80'i derste çok zorlandığını belirterek kampanyaya imza attı.

NTV'nin New York Times'tan aktardığına göre karara karşı çıkan kimya profesörleri, bu durumun fakülte özgürlüğünü baltalayabileceğinden ve kanıtlanmış öğretim uygulamalarını zayıflatabileceğinden endişe duyduklarını söyleyerek NYU yönetimine bir itiraz mektubu sundu.

Mektubu imzalayan profesörlerden biri olan Stephanie Lee, Twitter’da yaptığı paylaşımda "Hepimiz öğrencilerin başarılı olmasını istemekte aynı taraftayız. Ancak hocaların eylemlerinin korku odaklı gerçekleşmesini engellemek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan öğrencilerin yaptığı imza kampanyasında ise Jones'un dersinin çok zor olduğu, profesörün öğrencilere Çin Virüsü pandemisi döneminde yeterince kaynak ve yardım sağlamadığı iddia etti. Ancak, öğrencilerin dilekçesinde Jones’un kovulması gerektiğine ilişkin bir ibare yer almadı. 

Öğrenci dilekçesinde, "Bu kadar yüksek bir kalma yüzdesine ve düşük notlara sahip bir dersin profesörünün, öğrencilerin öğrenmesini ve refahını bir öncelik haline getirmediğini ve bir bütün olarak kimya bölümünün yanı sıra kurumu da kötü yansıttığını fark etmenizi istiyoruz" denildi.

Öte yandan, organik kimya hakkında yazdığı ders kitapları ile tanınan bir profesör olan Jones, emekli olmayı düşündüğünü, ancak NYU kararının diğer üniversite hocaları ve fakülteler için kötü bir anlama gelebileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Üniversiteden yapılan açıklamada ise desteki yüksek öğrenci başarısızlığına bakıldığında Jones’un işten çıkarılması savunuldu.

new york üniversitesi profesör işten çıkarılma maitland jones organik kimya