ABD'de 'Gizli Belge' Soruşturması Devam Ediyor: FBI, Biden'ın Evinde Arama Yaptı

TAKİP ET

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), ABD Başkanı Joe Biden'ın Delaware eyaletindeki bir konutunda "gizli belge" soruşturması kapsamında bir arama yaptığı öğrenildi.

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), ABD Başkanı Joe Biden'ın Delaware eyaletindeki bir konutunda "gizli belge" soruşturması kapsamında bir arama yaptığı öğrenildi. Biden'ın avukatı Bob Bauer, bugün Adalet Bakanlığının Biden'ın Rehoboth Beach'teki yazlık evinde "daha önceden planlanmış" bir arama yaptığını açıkladı. Bauer, aramanın Adalet Bakanlığı ile tam teşekküllü işbirliği yapıldığını ve sürecin güvenliği ve bütünlüğü adına kamuya önceden haber verilmeksizin yapıldığını belirtti.

Biden'ın danışmanlarından Richard Sauber, Biden'ın kişisel ofisinde, başkan yardımcılığı döneminden kalan gizli bilgiler içeren belgelerin bulunduğunu açıkladı. Sauber, belgelerin "kilitli bir dolapta" bulunduğunu ve bulunur bulunmaz Biden'ın kişisel avukatlarının devlet kurumlarıyla iletişime geçtiğini söyledi. Daha sonra, Biden'ın Delaware'deki konutunun garajında yeni bir dizi "gizli belge" daha bulundu. Biden, belgelerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti.

Adalet Bakanlığı, söz konusu belgelere ilişkin inceleme yapmak üzere özel yetkili bir savcı atadı. Biden, belgelerin ortaya çıktığını duyduğunda "şaşırdığını" söyledi.

Biden'ın aramasından önce, FBI ajanları Trump'ın Palm Beach'deki Mar-a-Lago malikanesinde yapılan bir aramada gizli belgelerin ortaya çıktığını bildirmişti. Biden, Trump'ı eleştirerek "Biri nasıl bu kadar sorumsuz olabilir?" diye sormuştu.

 

Joe Biden abd gizli belgeler trump fbi cia