ABD'de Kaçak Göçmenlerin Silah Taşıyabileceğine Karar Verildi

TAKİP ET

ABD'de federal mahkeme, yasa dışı göçmenlerin silah taşıyabileceğine karar verdi.

ABD'de Illinois Federal Mahkemesi, yasa dışı kaçak göçmenlerin silah taşıyabileceğine hükmetti. Karara Cumhuriyetçilerin yoğun tepki gösterdiği öğrenildi.

NBC Montana'da yer alan habere göre eski ABD Başkanı Barrack Obama tarafından atanan Bölge Yargıcı Sharon Johnson Coleman tarafından 8 Mart'ta verilen karar, yasa dışı göçmen Heriberto Carbajal-Flores'in davasıyla ilgiliydi. Carbajal-Flores, yasa dışı göçmenlerin ateşli silah bulundurmasını engelleyen ABD Ceza Kanunu'nun 18. Maddesi uyarınca suçlanıyordu.

Carbajal-Flores'in uygunsuz silah kullanımına ilişkin bir suç geçmişi yoktu ve bu nedenle mahkemeye göre 2020 yılında Chicago'da İkinci Değişiklik hakkını kullanırken kamusal bir tehlike arz etmiyordu.

Yargıç Coleman kararında, Yüksek Mahkeme'nin 'New York Eyaleti Tüfek ve Tabanca Derneği' davasında verdiği ve New York Eyaleti'nin hiç kimsenin kamusal alanda tabanca taşımasını anayasal olarak engelleyemeyeceğine hükmettiği karara atıfta bulundu. Coleman, bu davanın itiraz edilen ateşli silah yönetmeliğinin İkinci Değişikliğini ihlal edip etmediğini analiz etmek için bir çerçeve oluşturduğunu söyledi.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza birimine göre, geçen ay Maryland'de 2 yaşındaki bir çocuğun ölümüne neden olan silahlı saldırının şüphelisi ülkede yasa dışı olarak bulunuyordu ve daha önce de gözaltına alınmıştı.

ABD Kaçak Göçmen yasa dışı göçmen silah silah taşıyabilmesine izin verildi