ABD'de Nefret Cinayeti: 6 Yaşındaki Filistinli Çocuk 26 Kez Bıçaklanarak Öldürüldü

TAKİP ET

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Chicago eyaletinde 71 yaşındaki Joseph Czuba, 2 Filistinli'yi bıçakladı. 6 yaşındaki çocuk uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti, 32 yaşındaki annesinin durumu ise ağır.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Chicago eyaletinde 71 yaşındaki Joseph Czuba, 2 Filistinli'yi bıçakladı. 6 yaşındaki çocuk uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti, 32 yaşındaki annesinin durumu ise ağır.

Will County Şerif Ofisi’nden yapılan açıklamada Joseph Czuba’nın (71), cinayeti işleme sebebinin İsrail-Hamas savaşı olduğu söylendi.

Czuba birinci derece cinayet, birinci derece cinayete teşebbüs, nefret suçları ve darp ile suçlanıyor.

26 defa bıçaklanan 6 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan annesinin durumu ağır.

Çocuğun ve annesinin kimliği başta açıklanmadı. Daha sonra ise Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nin (CAIR) Chicago ofisinden yapılan açıklamada çocuğun adı Wadea al-Fayoume, annesinin adı ise Hanaan Shahin olarak açıklandı.

ABD Başkanı Joe Biden cinayetin ardından açıklama yaparak olayı kınadı. Biden “Bu korkunç nefret eyleminin Amerika’da yeri yok. Amerikalılar olarak bir araya gelmeli ve İslamofobiyi, nefretin her biçimini reddetmeliyiz” dedi. 

Biden konuşmasında "Amerikalılar olarak bir araya gelmeli ve İslamofobiyi, nefretin her biçimini reddetmeliyiz. Nefretin karşısında sessiz kalmayacağımı defalarca söyledim. Amerika’da kimseye karşı nefrete yer yoktur. Beyaz Saray olarak Filistin, Arap ve Müslüman Amerikan topluluklarına taziyelerimizi iletiyor, annenin iyileşmesi için dua ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

abd filistinli çocuk filistinli çocuk bıçaklandı abd cinayet