ABD'de "Sadece İki Cinsiyet Vardır" Yazılı Tişört Giyen Çocuk Dersten Atıldı

TAKİP ET

ABD'de "Sadece iki cinsiyet vardır" yazılı bir tişört giyen yedinci sınıf öğrencisi dersten atılıp evine gönderildi. Küçük çocuk, ifade özgürlüğünü savunmaktan vazgeçmedi ve mahkemeye gitti.

ABD'de "Sadece iki cinsiyet vardır" yazılı bir tişört giyen yedinci sınıf öğrencisi dersten atılıp evine gönderildi. Küçük çocuk, ifade özgürlüğünü savunmaktan vazgeçmedi ve mahkemeye gitti.

Liam Morrison adlı Nichols Ortaokulu yedinci sınıf öğrencisi çocuk, üzerinde o cümlenin yazdığı tişört ile derse devam edemeyeceği hususunda okul yetkililerince uyarıldı. Tişörtünü çıkarmayan Liam, eve gönderildi.

İfade özgürlüğünün ihlal edildiğini düşünen Liam, konunun peşine bırakmadı ve kendisini temsil eden avukatlar aracılığıyla okul yetkililerine karşı dava açtı.

Liam, bu süreçte bir de "Sansürlenen cinsiyetler var" yazılı başka bir tişört giyerek okula gitti. Liam'a bu tişörtü de giyemeyeceği söylendi.

Liam adına "Alliance Defending Freedom" (Özgürlüğü Savunma İttifakı) ve "Massachusetts Family Institute" (Massachusetts Aile Enstitüsü) tarafından okul yetkililerine karşı dava açıldı. ADF'nin hukuk danışmanı Logan Spena, okul yetkililerinin Liam'ın ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiğini belirtip şunları söyledi:

"Bu bir tişörtle ilgili değil. Bu, bir devlet okulunun yedinci sınıf öğrencisine okulun dogmatikliğinden farklı bir görüşe sahip olamayacağının söylenmesiyle ilgili."

Bununla birlikte Liam da şikayet dilekçesinde yalnızca iki cinsiyet olduğuna ve okul tarafından desteklenen diğer görüşlerin 'yanlış ve zararlı' olduğuna inandığını söyledi.

Liam, gözaltına alınma veya uzaklaştırma korkusuyla söz konusu iki tişörtü de 5 Mayıs'tan bu yana giymedi. Avukatları, okulda Liam'a karşı sergilenen tutumun onun Anayasa ile korunan haklarını ihlal ettiğini dile getirdi.

liam morrison sadece iki cinsiyet vardır LGBT nichols ortaokulu yedinci sınıf öğrencisi ifade özgürlüğü