ABD'de Yeni Bir George Floyd Vakası Daha

TAKİP ET

ABD polisi bir siyahiyi daha aşırı güç kullanarak öldürdü. Şok tabancası kullanılarak müdahale edilen 62 yaşındaki Johnny Hollman, müdahale sırasında defalarca ''Nefes alamıyorum'' dese de polis durmadı ve 62 yaşındaki Hollman'ın ölümüne sebep oldu.

62 yaşındaki Johnny Hollman, 10 Ağustos'ta Atlanta şehrinde trafik çevirmesinde durduruldu ve polis tarafından trafik cezası kesildi. Hollman'ın cezayı kabul etmemesi üzerine polis şok tabancası kullanarak Hollman'ı gözaltına almaya çalıştı. Yere düşen Hollman nefes alamadığını söylese de polis orantısız güç kullanmaya devam etti ve bu müdahale sonunda hayatını kaybetti. Yetkililer, Atlantalı polis memurunun tutuklama sırasında protokolü takip etmediğine karar verip açığa aldı ancak polise herhangi bir ceza verilmedi.

Johnny Hollman'ın kızı Anitra Hollman olayın peşini bırakmadı ve babasının tartıştığı polis memurunun vücut kamerasının kaydını talep etti. Kamera kaydına aylar sonra ulaşabilen Anitra Hollman, görüntülerde babasına saldırdığı görülen polis memuru hakkında şikayetçi oldu.

abd polis öldürdü