ABD'den Türkiye'nin Suriye Operasyonuna Karşı Açıklama

TAKİP ET

Reuters'a açıklamalarda bulunan bir ABD Dışişleri sözcüsü, "Türkiye'ye böyle operasyonların düzenlenmemesi konusunda çağrıda bulunduk. Tıpkı Suriyeli partnerlerimizi saldırılara veya gerilimi artırmaya karşı uyardığımız gibi" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yuvalanan Kürtçü terör örgütü PKK/YPG'ye operasyon başlattı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan ismi paylaşılmayan bir sözcü hadsiz bir açıklamada bulunarak, "Bu tür operasyonların düzenlenmemesi konusunda çağrıda bulunduklarını" ifade etti.

Sözcü, "Suriye'de istikrarı bozan askeri hamlelere veya Irak hükümetiyle koordinesiz Irak'ın egemenliğini ihlal eden askeri hamlelere karşıyız. Aynı zamanda Türkiye'nin güneyinde sivil ölümlere sebep olduğu belirtilen saldırılara da karşıyız" açıklamasında bulundu. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın ofisinden paylaşılan açıklamada ise "ABD, Suriye ve Türkiye'de sivillerin hayatını kaybetmesi nedeniyle içten taziyelerini ifade ediyor" denildi.

Açıklama şu şekilde devam etti:

"Sivil hayatı korumak ve IŞİD'i yenme ortak hedefini desteklemek için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak'ın egemenliğini ihlal eden herhangi bir koordinasyonsuz askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz."

abd türkiye suriye operasyon