ABD F-35 Uçağını Kaybetti, Bulmak İçin Halktan Yardım İstediler

TAKİP ET

ABD'de askeri bir eğitimde yaşanan sorun sonrasında bir F-35B Lightning II savaş uçağı kayboldu. Ordu, uçağı bulmak için halktan yardım istedi.

ABD'de askeri bir eğitimde yaşanan sorun sonrasında bir F-35B Lightning II savaş uçağı kayboldu. Ordu, uçağı bulmak için halktan yardım istedi. Görenlerin araması için telefon numarası paylaşıldı.

Pilotun yaşanan sorunun ardından kendisini F-35'ten atarak kurtulduğu ve Güney Carolina'nın Charleston kentinde paraşütle güvenli bir şekilde yere inerken uçak kayboldu. 

Charleston Askeri Üssü Facebook'ta bir gönderi paylaşarak "Acil müdahale ekipleri hala F-35'in yerini bulmaya çalışıyor. Çabalar devam ederken halkımız askeri ve sivil yetkililerle işbirliği yapmalı." dedi. 

Güney Carolina Temsilciler Meclisi Üyesi Nancy Mace “Bir F-35'i nasıl kaybedersiniz? Nasıl oluyor da uçakta bir takip cihazı bulunmuyor ve biz halka şunu söyleyebiliyoruz: Bir jet bulup bize teslim edin?” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Charleston Askeri Üssü'nden bir sözcü, pilot atladığında jetin hâlâ otomatik pilot modunda olduğunu ve bundan dolayı uçağında havada asılı kalma ihtimalinin bulunduğunu belirtti.

Güncel olarak bir F35-B savaş uçağı 135,8 milyon dolar üretim maliyetine sahip.

Türkiye, ortağı ve üreticisi olduğu F-35 projesinden Rus hava savunma sistemi S-400'leri aldığı gerekçesiyle çıkarılmıştı.

 

f 35 kayıp f 35 kayboldu abd uçak kayıp abd halktan yardım abd f 35